SAP Startup Focus Program ile Türk Girişimciler küresel pazara açılacak
SAP, Girişim Fabrikası ile Büyük Veri projelerini seçiyor.
Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, büyük veri alanında çalışan girişimcilere yeni uygulamalar geliştirmenin kapılarını açıyor.
SAP, Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası iş birliğiyle başlattığı Startup Focus Program (Tekno-Girişimcilik Hızlandırma Programı) ile Türkiye’de büyük veri alanında çalışan girişimcileri küresel pazara taşımayı hedefliyor.
Büyük veri alanında yenilikçi fikirlere sahip gençler, çözüm geliştiren girişimciler ve teknoloji şirketlerine açık bir yarışma olarak kurgulanan programa yapılacak başvurular, 17 Şubat 2014 tarihine kadar devam edecek.
Dünyada veri hacmi her yıl katlanarak büyüyor. Önümüzdeki 9 ayda, tarih boyunca yarattığımız kadar yeni veri üretileceği öngörülüyor. Bu veri yığınının içerisinden şirketler için bilgilerin doğru analiz edilmesi ve anlamlı hale getirilmesi her geçen gün daha zor bir hale geliyor. Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, SAP HANA platformu üzerinden sunduğu gerçek zamanlı yenilikçi çözümlerle büyük veriyi yöneterek şirketlere hız ve verimlilik artışı sağlıyor. SAP, Girişim Fabrikası ile yaptığı işbirliğiyle Türk iş dünyasının büyük veri kavramıyla daha hızlı tanışıp, hızlı ve yenilikçi çözümler geliştirilmesini hedefliyor.
En iyi projeler, Demo Günü’nde yatırımcılara sunulacak
SAP Startup Focus Program Türkiye kapsamında yarışmaya katılmak isteyenler, Özyeğin Üniversitesi bünyesindeki Girişim Fabrikası’na 17 Şubat 2014 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Başvuranlar arasından 12 proje seçilecek ve bu katılımcılar 3 Mart 2014’te Girişim Fabrikası’nda, SAP’nin uzmanlığıyla düzenlenen beş haftalık hızlandırma programına başlayacak. Bu süreçte teknik eğitimlerin yanında atölye çalışmaları ve alanında önde gelen isimlerin mentorluk programları da yer alacak.Beş haftanın sonunda katılımcılar, edindikleri bilgi ve yönlendirmelerle geliştirdikleri ürünlerini SAP Türkiye ve Girişim Fabrikası değerlendirme kuruluna sunacaklar. Ön eleme niteliği taşıyan bu aşamayı geçen projeler programa devam edecek. 22 Mayıs 2014 tarihinde özel bir etkinlik olan ‘Demo Day‘ düzenlenerek, katılımcıların çalışmaları davetli yatırımcılarla paylaşılacak.Program, üniversite öğrencilerinin yanı sıra girişimciler ve yazılım geliştiren KOBİ’lerin faydalanabileceği eğitimleri de içeriyor. Bu eğitimler, büyük veriyi gerçek zamanlı olarak tek bir bellek-içi platformda analiz edebilen uygulama geliştirme platformu SAP HANA üzerinden büyük veri yönetiminde farkındalık yaratmayı hedefliyor.Amerika’da 2012’de başlatılan SAP Startup Focus Program, dünya genelinde 1.000’den fazla yeni büyük veri uygulamasının geliştirilmesini sağladı. Programın temel hedefi, inovasyonu teşvik etmek ve programda seçilen şirketlerin çözümlerini SAP HANA’ya taşıyarak global piyasada yer almalarına destek olmak.
Keskin: “SAP, Startup Focus Program kapsamında dünyada 1.000’den fazla girişimciyi destekliyor”
SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, işbirliğiyle ilgili şunları söyledi: “Hızla gelişen ve dönüşen iş dünyasında teknolojinin önemi her geçen gün artıyor. Kurumsal uygulama pazarındaki 41 yıllık tecrübemize dayanarak, dünyada her gün yeni uygulamalar geliştirilmesini destekliyor ve Türkiye’de de girişimcilik ekosistemiyle bu projeyi başlatıyoruz. SAP Startup Focus Programı’na katılanların elde edeceği en büyük fayda, SAP’nin global müşteri ağı ve büyük veri alandaki uzmanlığı ile yeni pazarlara açılmak olacak.”SAP Türkiye İnovasyon Takım Lideri Cenk Sezgin program ile ilgili “Gelecek, her zaman geçmişin üzerine kurulmak zorunda değil; gelecek bazen de bir şeyi yeniden tasarlamak demek. Biz de bu sebeple, birlikte geleceği tasarlamak için platformumuzu Türkiye’deki girişimcilerin hayal gücüne ve yeteneğine sunuyoruz’’ diyerek girişimcileri programa başvurmaya davet ediyor” dedi.Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin, SAP işbirliği hakkında şöyle konuştu: “3 yıldır girişimcilerle kurucu ortak olarak çalışan ve bugüne kadar 18 girişimci mezun veren Türkiye'nin ilk hızlandırma programı Girişim Fabrikası, 2014 yılında uluslararası açılımları ve özel konseptli programları ile büyümeye devam ediyor. Girişimci adaylarına daha doğru ve yoğun destek verebilmek için dikeyleşme stratejisine odaklanan Girişim Fabrikası olarak, ilk konu için dünyanın da sıcak gündeminde olan Büyük Veri'yi seçtik. Türkiye'de büyük veri ile uğraşan birçok KOBİ’nin daha da etkinleşmesi ve verimli hale gelmesi için Büyük Veri'nin önemli olduğuna inanıyoruz. Dünyanın lider markası SAP’nin uzmanlığını ve imkanlarını genç girişimcilere ulaştırmak bizim için önemli ve motive edicidir.”
SAP Hakkında:
Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, dünya çapında 60.000’den fazla çalışanı, önde gelen ürün ve servisleri ile müşterilerinin iş alanlarındaki inovasyonu artırmasına yardımcı oluyor. SAP çözümleri, üretim, gıda, tekstil, otomotiv, sağlık, perakende, finans ve kamu sektörünün de aralarında yer aldığı 25’den fazla sektörde faaliyet gösteren farklı ölçeklerdeki 195.000’den fazla SAP müşterisinin (Sybase satınalması dahil) iş süreçlerine destek veriyor. Almanya merkezli faaliyet gösteren SAP, New York ve Frankfurt’un da aralarında yer aldığı birçok borsada “SAP” sembolü ile işlem görüyor.
SAP’nin iş yazılımları alanındaki liderliğini Türkiye’de de devam ettiren SAP Türkiye, şirketin 65. ülke ofisi olarak 2001 yılında kuruldu. SAP’nin dünya genelindeki yaygın kullanımına paralel olarak Türkiye’de yıllık ciroya göre en büyük 10 şirketin 8’i iş süreçlerini, SAP çözümleri ile kontrol ediyor. Türkiye’de neredeyse her evde SAP sistemi üzerinde üretilen on ürün bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki gelirlerini ve çalışan sayısını istikrarlı olarak artıran SAP Türkiye, ekosistemindeki onlarca iş ortağıyla birlikte 1.500’ün üzerinde nitelikli iş gücüne de istihdam imkânı sağlamış bulunuyor.www.sap.com/turkey
Haberin Kaynağı : Ünite İletişim
10.01.2014