Schneider Electric Türkiye, Ar-Ge ve İhracat Üssü Olan Manisa Fabrikası’nda Dünyaya Üretim Yapıyo
Enerji yönetimi alanında dünya çapında uzman Schneider Electric’in Türkiye’de Ar-Ge ve ihracat üssü olarak faaliyet gösteren Manisa Fabrikası, yaklaşık 12 milyon Euro’luk yatırımla 2010 yılında üretime başladı.
Bugün üretiminin yüzde 85’ini Avrupa’nın birçok ülkesinden Kuzey Afrika ve Güney Amerika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyaya ihraç eden fabrika, Schneider Electric’in göz bebeği üretim tesisleri arasında yer alıyor.
Manisa Fabrikası, Schneider Electric’in Orta Gerilim Ürün ve ekipmanları ile Alçak Gerilim panolarını aynı çatı altında buluşturan 14 farklı ürünü ve bu ürünlerin kendi içindeki farklı tipleri üreten, dünyadaki tek fabrikası. Beşte biri yeşil alan olmak üzere toplam 73 bin metrekare arazi üzerinde kurulu bu entegre tesis, sadece Türkiye’nin değil dünyanın geleceğine yapılan büyük bir yatırımı ifade ediyor. Schneider Electric, dünya pazarındaki konumunu bu dev tesisle güçlendiriyor.
Manisa Fabrikası, Schneider Electric’in gözbebeği…
Türkiye’nin, Schneider Electric’in global stratejisinde önemli bir yere sahip bulunduğunu belirten Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü Bora Tuncer, “Manisa Fabrikamız, ürün transferinden yeni ürün lansmanına kadar ve birçok diğer alanda hızlı ve profesyonel yaklaşımı sayesinde tüm dünyadaki Schneider Electric fabrikaları arasında öne çıkıyor” dedi.
Schneider Electric Manisa Fabrikası, bir Ar-Ge üssü olmanın hakkını da fazlasıyla veriyor. Tamamen Türk mühendislerinin eseri olan SM6/36 ve bu ürüne ait Yük Ayırıcısı, başta Cezayir, Tunus, Doğu Almanya olmak üzere dünyadaki tüm 36 kV pazarları için sadece Türkiye’de üretildi.
Ayrıca, bu fabrika sayesinde 2007 yılına kadar Fransa’da imal edilen Orta Gerilim kesicisi olan LF SF6 Kutbu ve tamamen ihracat ağırlıklı bir ürün olan OG hücresi PREMSET, artık sadece Türkiye’de üretiliyor.
Global bir üretim ve ihracat üssü olarak faaliyet gösteren fabrika sayesinde birçok Avrupa ülkesinden Kuzey Afrika ve Güney Amerika’ya kadar tüm kıtalarda ve dünyadaki ülkelerin %95’inde Türk Malı ürünler kullanılıyor. Schineider Electric, bu yıl Manisa’daki üretimin yaklaşık %85’ini ihraç etmeyi, böylece 100 milyon Euro tutarında gelir elde etmeyi hedefliyor.
ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi ve BREEAM Yeşil Bina Sertifikası var
Enerji Verimliliği Danışmanı sıfatıyla hem konutlara, hem de sanayi tesislerine enerji verimliliği konusunda danışmanlık hizmeti veren Schneider Electric, enerjiyi güvenli, güvenilir, verimli, üretken ve çevreci hale getirmek üzere çalışmalarına devam ediyor.
Manisa Fabrikası’nda, Schneider Electiric’in kendi ürünü olan entegre bina yönetim sistemleriyle gerçekleştirilen aydınlatma çözümleri, bina yönetim yazılımı, güç kalitesi takibi, iklimlendirme ve havalandırma sistemleri, yenilenebilir enerji ekipmanları kullanılıyor. Benimsediği çevresel sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda, Manisa fabrikası, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi alan sektöründeki ilk fabrika ve BREEAM Yeşil Bina Sertifikası alan Türkiye’deki ilk tesis olmasıyla dikkatleri çekiyor.
Ayrıca, benzer üretim yapan fabrikalara göre daha az enerjiye ihtiyaç duyan ve kaynakları daha verimli kullanan bir tesis olan Schneider Electric Manisa Fabrikası, hâlihazırda kullanımda olan binalar için verilen in-use kategorisi BREEAM Yeşil Bina Sertifikası’nı Türkiye’de ilk kez almaya hak kazandı. Benzerlerine oranla yüzde 30 enerji tasarrufu sağlayan tesis, ISO 9001, ISO 14001 ve ISO 18001 gibi pek çok önemli belgeye sahip.
Çalışanları için daha sağlıklı ortamlar sunması açısından da fark yaratan bu fabrikayla Schneider Electric, Türkiye’ye teknoloji transferi yapıyor. Şirket, burada yeni teknolojiler geliştirip ihraç ederek Türkiye ekonomisine ve istihdama katkıda bulunurken, aynı zamanda çevresinde önemli bir eko-sistem yaratarak sürdürülebilir kalınmaya katkıda bulunuyor.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
23.07.2013