Schneider Electric ve Vigilent Veri Merkezi Ortaklığı için El Sıkıştı
Enerji yönetiminde dünya çapında uzman Schneider Electric, yatırımda hızlı geri dönüşü sağlayan, operasyonel bilgiyi artıran ve Cooling Optimize modülü sayesinde termik riskini en aza indiren ‘Vigilent’ ile veri merkezi İşletim ortaklığı üzerinde anlaştı.
Vigilent ile veri merkezi işletim ortaklığı üzerinde anlaşan Schneider Electric, Veri Merkezi Altyapı Yönetimi (DCIM) teklifi ve Veri Merkezleri için StruxureWare™ teknolojisi için geliştirilen yeni bir modülle soğutmayı optimize ediyor. Bu özellik, yöneticilerin operasyonlar üzerindeki kontrolünü artırarak veri merkezlerinin sıcaklık ve hava akışı ile ilgili sorunlarını otomatik olarak düzeltebiliyor. StruxureWare™ teknolojisinde, akıllı izleme ve analiz becerilerinin yanı sıra kapalı devre kontrol kullanılıyor.
Schneider Electric Kurumsal Yönetim ve Yazılım Başkan Yardımcısı Soeren Jensen, ““Veri merkezi yöneticileri, veri merkezlerinden topladıkları bilgileri eyleme geçirmek için fırsat aramaktadır. Vigilent’in, gelişmiş veri merkezi soğutma kontrolüne derinlemesine bilgiler aktaran sektörde öncü teknolojisinden faydalanarak, veri merkezi kullanım ömrünün tamamında yüksek sürdürülebilirlik ve verimlilik arasında ideal dengeyi sağlamak için hem tesislere hem de BT'ye eyleme geçirilebilir bilgiler sağlıyoruz” dedi.
Vigilent CEO'su Dave Hudson ise “Veri merkezi yöneticilerinin çoğu soğutma ile ilgili kritik arızalar ve yüksek enerji maliyetiyle sonuçlanabilecek aşırı tedarik ve sıcaklık kontrolü sorunlarıyla karşılaşıyorlar. Vigilent teknolojisini Schneider Electric'in pazar lideri DCIM paketi ile birleştiren ‘Cooling Optimize’ modülü ise bu sorunları otomatik ve gerçek zamanlı olarak çözüyor” şeklinde konuştu.
Soğutmayı zemindeki kritik termik konumlarla eşleştirerek tesis ve BT arasındaki boşluğu doldurmayı hedefleyen ‘Cooling Optimize’ modülü, DCIM sistemlerindeki en karmaşık olgunluk seviyesini temsil ediyor. Modül, ortam koşulları değiştikçe soğutmayı ayarlayan gelişmiş Vigilent yazılımını kullanıyor. Ekipman hareketleri/yükseltmeler veya BT yükü dalgalanmaları gibi sıcaklığı etkileyen olaylara verilen gerçek zamanlı tepkiyle hava akışını dengeleyebiliyor ve karmaşık soğutma kaynağı tahsisi problemlerini çözüyor.
Cooling Optimize modülünün temel faydaları
• Anında sonuç: Sistemin çalışmaya başladığı andan itibaren dinamik soğutma kontrolü, gelişmiş termal koşullar ve enerji tasarrufu elde edilir.
• Risk azaltma: Sıcak noktaların %95'i otomatik olarak çözülüyor ve tesis yöneticilerinin daha karmaşık sorunları teşhis etmesine yardımcı olan veriler sağlanıyor. Sistem ayrıca, sağlam arıza emniyeti ve alarmlar içeriyor.
• Maliyet tasarrufu: Tüm gerekli soğutma mümkün olan en düşük enerji ile sağlanarak soğutma enerjisi maliyetinin %40'ı ortadan kaldırılabiliyor.
• Daha fazla kapasite: Kısıtlanmış soğutma kapasitesi belirlenip serbest bırakılarak tesislerin daha fazla BT yükünün üstesinden gelmesine olanak sağlıyor.
• Daha uzun ekipman kullanım ömrü: Soğutma ekipmanı daha etkili ve verimli kullanıldığından daha uzun süre kullanılır ve daha az bakım gerektirir.
Schneider Electric hakkında:
100'den fazla ülkede faaliyet gösteren ve enerji yönetimi alanında dünya çapında bir uzman olan Schneider Electric; Enerji ve Enerji Altyapısı, Endüstri prosesleri, Bina otomasyonu, Veri merkezleri /Ağlar ve Konut gibi farklı pazar segmentlerinde lider konumuyla entegre çözümler sunmaktadır. Enerjinin güvenli, güvenilir, verimli, üretken ve çevreci bir şekilde kullanılmasına odaklanan şirketin 150.000’den fazla çalışanı; bireylerin ve kurumların ‘enerjilerini en iyi şekilde kullanmaları’ taahhüdüyle 2013 yılında 24 milyar Euro tutarında satış rakamına ulaşmıştır.www.schneider electric.com www.unite.com.tr
Haberin Kaynağı : Ünite İletişim
16.06.2014