Selva, “Kristal Lezzet Ödülü”ne Sahip Dünyadaki İlk ve Tek Makarna Markası Oldu
Selva, dünyaca ünlü bağımsız kalite enstitüsü olan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (iTQi) tarafından verilen ‘Üstün Lezzet Ödülü’ne bu yıl 3. kez layık görüldü ve bu başarısından ötürü Kristal Ödül ile taçlandırılan Türkiye ve dünyadaki ilk ve tek makarna markası oldu.
Selva Gıda, Avrupalı 100’ü aşkın şef ve tadım uzmanı tarafından mükemmel tat ve kalitedeki yiyecek ve içecekleri değerlendirmek için yapılan kör tadım testi (marka ismi gizlenerek yapılan test) değerlendirmelerinden yüzde 90 üzerinde puan alarak, gıda alanında tat ve kalite konusunda en önemli ve itibarlı ödüllerden biri olarak kabul edilen ‘Üstün Lezzet Ödülü’nün ve ‘kalite ve lezzette istikrar’ anlamına gelen ‘Kristal Ödül’ün sahibi oldu.Konuyla ilgili açıklama yapan Selva Gıda Genel Müdürü Özkan Koyuncu; “27 yıldır, Konya ovası başta olmak üzere Anadolu’da yetişen en kaliteli durum buğdayından ürettiğimiz gerçek gıdaları müşterilerimize sunuyoruz. İşimizi yaparken en vazgeçilmezimiz elbette ki kalite... Kalite anlayışımız doğrultusunda; gerçek gıda üretimine önem vererek insanlara sağlık, lezzet ve besleyiciliği bir arada sunmayı hedefliyoruz. Selva ürünleri ile “damak tadınızdan ödün vermeden sağlıklı beslenebilirsiniz” diyoruz. Biz Selva olarak üretimde kalite standartlarımızdan asla taviz vermiyoruz. Üçüncü kez aldığımız bu ödülü de vermediğimiz ödüne borçluyuz. Bu ödüller vesilesi ile tüketicilerimize en kaliteli ürünü, en iyi lezzette sunduğumuz gerçeği uluslararası arenada bir kez daha tescillenmiş oldu. Bu topraklarda kurulan bir marka olarak ülkemize uluslararası alanlarda ödüller kazandırmak bizim için büyük bir onurdur” diyerek sözlerini tamamladı.Alınan Üstün Lezzet Ödülü’nün yanı sıra Selva Gıda ürünlerinin hiçbir kimyasal ya da koruyucu katkı maddesi içermemesi, gerçek gıda üretimi için sürekli Ar-Ge çalışmaları yapılması, helal gıda sertifikasına sahip olması gibi özellikleri ürünün üstün yönleri arasında yer alıyor.
iTQi Hakkında:
Avrupa'nın lezzet konusundaki lider bağımsız otoritesi iTQi, şefler ve sömeliyelerden oluşan bağımsız bir kuruluş olarak, dünyanın dört bir yanından gelen tüketici yiyecek ve içeceklerini test etme ve üstün lezzetli olanları tanıtma üzerine faaliyet göstermektedir.Ürünler, üzerinde herhangi bir ambalaj ve işaret olmadan kör tadım bazında değerlendirilmektedir.En güvenilir takibi sağlayabilmek için her ürüne bir kod verilmektedir. Ürünler, değerlendirme sırasında üreticinin vermiş olduğu talimatlara göre hazırlanmakta ya da pişirilmekte ve evde olduğu gibi servis edilmektedir.
iTQi'ın tadım oturumları ile amacı her ürünün hedonik lezzetini ayrı ayrı ölçmektir. Her jüri üyesi, tattıkları ürün için Duyusal Analiz Raporunda puanlama yapmaktadır. Bu puanlama ürün lezzeti, aroma, yapı, koku, doku, tadım sonrası ağızda bıraktığı tat gibi kriterler dikkate alınarak yapılmaktadır
Üstün Lezzet Ödülü, mükemmel tat ve kalitedeki yiyecek ve içecekleri onaylayan ve her yıl verilen bir ödüldür. Ödüller 2005 yılından beri Brüksel, Belçika'da bulunan International Taste&Quality Institute (ITQi) tarafından verilmektedir. Ödül; aşçılar, içecek uzmanları ve içki uzmanları tarafından hazırlanan detaylı raporlar ve duyusal analizler de sağlamaktadır.
Üstün Lezzet Ödülü
Test edilen ürünler aşağıda yazılı ödüllere layık görülebilir.Sıra dışı toplam puanı %90 ve üzerinde olan ürünler
Dikkat çekici toplam puanı %80 ve %90 arasında olan ürünlerİyi Lezzet toplam puanı %70 ve %80 arasında olan ürünler
Haberin Kaynağı : Bersay İletişim Danışmanlığı
21.08.2015