Siemens’ten Tedarikçilere “Dijitalleşmeyle Değişim” Çağrısı
Endüstri 4.0 alanında öncü çalışmalara imza atan Siemens Türkiye, değişen piyasa koşullarında pazar paylarını artırmak isteyen Türk tedarikçilere ‘değişimi djitalleşerek yönetme’ çağrısında bulundu.
Şirket, Türk tedarikçilerin Siemens’in global satın alma hacminden aldığı payın artmasını hedefliyor. Siemens AG son birkaç yıl içerisinde Türkiye’deki satın alma hacmini 60 milyon Euro’dan 80 milyon Euro’ya çıkardı.
Türkiye’de 160 yıllık tarihçesi bulunan ve 2016 mali yılında büyük çoğunluğu Türkiye’den olmak üzere bölgeden yaklaşık 435 milyon Euro’luk satın alma gerçekleştiren Siemens, Endüstri 4.0 yatırımlarının tamamlanması durumunda Türkiye’nin yüzde 6 büyüme potansiyeline ulaşacağını öngörüyor.
Siemens Türkiye’nin geleneksel hale gelen Tedarikçi Günü, 6’ncı yılında Türkiye’nin önde gelen satın alma ve satış profesyonellerini bir araya getirdi. “Değişimi Dijitalizasyonla Yönet” ana teması ile 26 Ocak Perşembe günü Conrad Otel’de gerçekleştirilen Tedarikçi Günü’nde şirketin üst düzey yöneticileri ve ayrıca Pegasus CEO’su Mehmet Nane, tecrübe ve bilgi birikimlerini katılımcılarla paylaştı.
Endüstri 4.0 ve Dijitalleşme tartışıldı
Organizasyon kapsamında düzenlenen “Siemens 2020 Hedefleri” konulu panel, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye CFO’su Thomas Kolbinger ve Siemens Enerji Bölüm Başkanı ve İcra Kurulu üyesi Oğuz Tezel’in katılımı ile Siemens Türkiye Tedarik Zinciri Yönetimi Bölüm Direktörü Tuğrul Günal moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Siemens Türkiye İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy, tedarikçilerle birlikte yapılan ‘dijitalleşme’ panelinde bu alanda atılması gereken adımları tartışırken Siemens Türkiye Ulaştırma Bölüm Direktörü Cüneyt Genç de “Türkiye’de Ulaşım Pazarı ve Gelişmeler” başlıklı sunumunda tedarikçilerin ulaştırma sektöründeki mevcut durumunu katılımcılarla paylaştı.
Siemens Türkiye Çevre, Sağlık ve Güvenlik Yöneticisi Timuçin Tormaç ve Siemens Türkiye İş Mükemmelliği Yöneticisi Derya İren de, “Siemens’te Çevre, Sağlık, Emniyet ve İş Mükemmelliği” isimli panelde, Siemens Türkiye’nin çalışan sağlığı, iş güvenliği ve kalite standartlarına verilen önemin altını çizdi.
Etkinliğe konuk konuşmacı olarak katılan Pegasus CEO’su Mehmet Nane de, “Pazarlama Stratejileri, Markalaşma, Kurumsal Yapıda Başarı” başlıklı konuşmasıyla kendi deneyimlerini katılımcılara aktardı.
“Türk tedarikçilerin Siemens’in satın almasındaki payını artırmak istiyoruz”
‘Yılın Tedarikçileri’ ödül töreni ile sona eren etkinlikte Siemens Türkiye Tedarik Zinciri Yönetimi Bölüm Direktörü Tuğrul Günal da Türkiye’deki satın alma ve tedarikçi yapısının dünya standartlarına gelmesinin Siemens Türkiye için önemini vurguladı. Günal “Türkiye’deki KOBİ’lerin yüksek standartlara sahip olması ve dijitalleşmeye ayak uydurabilmeleri ülkemiz için büyük önem taşıyor. 160 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren bir şirket olarak hem tedarikçilerimizin standartlarını yükseltmeyi hem de yeni dijital dünya ve ekonomi için kendilerine rehberlik etmeyi hedefliyoruz. Siemens AG yalnızca 2016 mali yılında dünya genelinde 39,6 milyar Euro’luk toplam satın alma hacmine imza attı. Türkiye’deki tedarikçilerin ve KOBİ’lerin Siemens AG’nin global tedarikçisi olabilmelerine yardımcı olabilmek ve bu pastadan aldığı payı artırmak ana hedeflerimizden biri” şeklinde konuştu.
Siemens‘ten 430 milyon Euro’luk alım
Yaklaşık 700 milyon Euro’luk satın alma hacmine sahip Siemens Türkiye’nin Tedarik Zinciri Yönetimi Bölümü, 2016 mali yılında, büyük çoğunluğu Türkiye’den olmak üzere yakın coğrafyayı da kapsayan bölgeden yaklaşık 435 milyon Euro’ya yakın satın alma gerçekleştirdi. Siemens AG ise Türkiye’deki yerel tedarikçilerinden toplam satın almasını son birkaç yıl içerisinde 60 milyon Euro’dan 80 milyon Euro’ya çıkardı.
Siemens Hakkında
Siemens AG (Berlin ve Münih), 165 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. 200'den fazla ülkede faaliyet gösteren şirket elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynak verimli teknolojilerde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens aynı zamanda, off-shore rüzgar türbini inşasında, enerji üretimi amaçlı kombine çevrim türbini tedarikinde ve enerji iletimi çözümlerinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca, altyapı çözümleri ile endüstri için otomasyon ve yazılım çözümlerinde de öncülük yapmaktadır. Şirket, bunun yanında önemli medikal görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 30 Eylül 2016'da sona eren 2016 mali yılında şirketin elde ettiği toplam gerçekleşen satış geliri 79,6 milyar euro, net kârı ise 5,6 milyar eurodur. Eylül 2016 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 351.000'dir.
09.05.2017