Takım Tezgahı Üreticisi HELLER, Türkiye Pazarına Odaklandı
Son teknoloji CNC takım tezgahları ve üretim sistemleri geliştiren ve üreten HELLER, Türkiye’de satış ve servis hizmetleri için HELLER Türkiye iştirakini kurdu.
Takım Tezgahı Üreticisi HELLER, Türkiye Pazarına Odaklandı
Son teknoloji CNC takım tezgahları ve üretim sistemleri geliştiren ve üreten HELLER, Türkiye’de satış ve servis hizmetleri için HELLER Türkiye iştirakini kurdu. HELLER Türkiye Satış ve Servis Direktörü Kadir Bunsuz, Türk pazarına daha yoğun ve tutarlı bir şekilde hizmet etmek ve uygun, kişiye özel üretim çözümleri sunmak istediklerini belirtti.
SUBCONTURKEY: HELLER'in kurumsal kimliği hakkında bilgi verir misiniz?
Kadir Bunsuz: HELLER 1894 yılında küçük bir zanaatkar atölyesi olarak kuruldu. Bugün küresel Grup, işleme operasyonları için son teknoloji CNC takım tezgahları ve üretim sistemleri geliştirmekte ve üretmektedir.
HELLER, orta ölçekli bir aile şirketinin gelenek ve deneyimini küresel bir oyuncunun entegre çözüm tabanlı yaklaşımı ile birleştirmektedir. Talaşlı imalat sektörünün önde gelen takım tezgahı üreticilerinden biri olarak dünya çapında 2.600 personel istihdam ediyoruz. Avrupa, Asya, Kuzey ve Güney Amerika'daki 5 üretim tesisimiz müşterilerimize güvenilir teslimatlar yapılmasını garanti ediyor. Ayrıca, tüm büyük pazarlarda satış ve servis üsleri ve nitelikli servis ortakları ile temsil ediliyoruz.
HELLER ürün yelpazesi 4 ve 5 eksenli işleme merkezleri, frezeleme-tornalama işleme merkezleri, özel makineler ve proses makineleri, kaplama modülleri ve krank mili ve eksantrik mili işleme makinelerinden oluşmaktadır. Ürün portföyü, üretimin dijitalleştirilmesi ve otomasyonu için modüler bir hizmet yelpazesi ve genişletilmiş çözümler ile desteklenmektedir. HELLER, çok çeşitli üretim gereksinimleri için kişiye özel komple çözümler üretmektedir. Bağımsız makineden tam otomatik anahtar teslim üretim sistemine kadar - yeni makineden tam servis anlaşmasına ve yenilemeye kadar.
Müşterilerimiz arasında otomobil endüstrisi ve tedarikçileri, genel makine mühendisliği, enerji teknolojisi, akışkan teknolojisi, havacılık ve diğer birçok sektörden şirketler yer alıyor.
SUBCONTURKEY: Heller'in Türkiye'deki organizasyonu nasıl olacak? Nasıl faaliyet gösterecek?
Kadir Bunsuz: HELLER, İstanbul merkezli bir satış ve servis iştiraki kurmuştur. Yeni doğrudan satış ve servis organizasyonu ile HELLER, projeleri yönetmek ve daha hızlı, daha uygun maliyetli ve verimli hizmet sunmak için daha da iyi bir konumda olacaktır.
SUBCONTURKEY: Türkiye pazarındaki hedef sektörleriniz nelerdir? Bu sektörler için hangi ürünleri sunacaksınız?
Kadir Bunsuz: Şirketimiz, yüksek güvenilirliğin ve makine kullanılabilirliğinin ve çalışma süresinin en üst düzeye çıkarılmasının kritik önem taşıdığı makine mühendisliği ve otomotiv endüstrileri de dahil olmak üzere birçok zorlu sektörde onlarca yıllık deneyime sahiptir. Havacılık ve uzay endüstrisi de artan üretim oranları nedeniyle benzer bir yöne doğru ilerlerken, uzmanlığımız diğer şeylerin yanı sıra onların taleplerini karşılamak için mükemmel bir şekilde konumlandırılmıştır. Bu da HELLER için özellikle Türkiye'deki ilgili pazarı önemli ölçüde genişletiyor.
Kendimizi sadece bir takım tezgahı üreticisi olarak değil, özellikle müşterilerimiz için yetkin bir teknoloji ortağı olarak görüyoruz. Müşterilerimizin özel ihtiyaçlarını analiz ediyor ve kişiye özel, modüler çözümler geliştiriyoruz. Bizim için bu, 360 derecelik kapsamlı bir bakış açısıdır.
Müşterilerimiz için daha hızlı ve daha kompakt çözümlere odaklanıyoruz. Müşteriye özel her çözüm için sıfırdan başlamak yeterli değildir. Bu nedenle, teklif aşamasından itibaren süreçleri hızlandırmaya yardımcı olan modüler bir sistem geliştirdik. Son derece modüler bir yapıya sahip olan 4 ve 5 eksenli işleme merkezlerini içeren modüler ürün sistemimiz, bu sisteme çok iyi uyum sağlıyor.
Bu aynı zamanda bileşenlerin birbiriyle değiştirilebilirliğini de artırıyor. Kabloların rengi gibi ayrıntıları müşteriyle birlikte belirlemek yerine, daha yüksek bir standardizasyon derecesiyle çalışıyoruz. Mantıklı olduğu durumlarda, gerçek katma değer yaratmak için teknolojik uzmanlığımızı kullanıyoruz.
SUBCONTURKEY: Heller'in küresel pazardaki konumu hakkında bilgi verebilir misiniz? Türkiye'deki hedefleri nelerdir?
Kadir Bunsuz: HELLER uzun yıllardır Türkiye pazarında başarılı bir şekilde faaliyet gösteriyor. Yeni kurulan Türk HELLER iştirakinin Satış ve Servis Direktörü olarak benim ile Türk pazarına daha yoğun ve tutarlı bir şekilde hizmet etmek ve uygun, kişiye özel üretim çözümleri sunmak istiyoruz. Sonuç olarak HELLER gelecekte projeleri desteklemek ve hizmetini daha hızlı, daha uygun maliyetli ve daha verimli hale getirmek için daha da iyi bir konumda olacaktır.
Tüm pazarlarda hala büyüme potansiyelimiz var. HELLER'de hem satış öncesi hem de geliştirme süreçlerinde geçerli olan evrensel yaklaşımla, nispeten yeni bir müşteri kitlesine hizmet veriyoruz ve burada kesinlikle birçok gelişme fırsatı görüyoruz. Coğrafi olarak ABD bizim için çok iyi bir pazar, Çin'de ve Avrupa'da hala büyüme potansiyelimiz var ve diğer şeylerin yanı sıra Türkiye'de özellikle üniversal makine pazarında büyük bir etki yaratmak istiyoruz.
Türkiye bizim için çok ilginç ve heyecan verici bir pazar. Türkiye'deki esnekliği, yaratıcılığı ve yüksek rekabet düzeyini takdir ediyorum. Bunların hepsi bir HELLER makinesi için ideal olan kriterlerdir. Bu nedenle Türkiye pazarına daha fazla odaklanmak ve diğer şeylerin yanı sıra Türk yan kuruluşunun kurulmasıyla yerel satış ve hizmeti daha da genişletmek istiyoruz.
SUBCONTURKEY: Eklemek istedikleriniz var mı?
Kadir Bunsuz: Temel olarak, bir takım tezgahına yatırım yapan bir şirket, üretkenlik, esneklik, stabilite ve hassasiyetle birlikte uzun vadeli güvenilirlik arar. Güvenilir bir şekilde üretim yapabilmek için makinelerin bu özellikleri tam olarak karşılaması gerekir. Makine mühendisliği, otomasyon, yapay zeka dahil dijitalleşme ve özellikle teknoloji süreçlerinin optimum kombinasyonu, müşteriye özel başarılı üretim çözümlerinin anahtarıdır.
HELLER, müşterilerin proje gereksinimlerini karşılamak için büyük çaba sarf etmektedir. Mevcut tüm üretim teknolojileri her zaman mümkün olan en iyi şekilde kullanılır ve birleştirilir. Ancak yeni sektörler açılırken optimum çözümün mevcut olmadığı durumlar da ortaya çıkabilir. Bu nedenle HELLER, yeni teknolojileri mevcut CNC takım tezgahlarına ve üretim sistemlerine entegre etmeye başlar, örnek: çeşitli tornalama işlemleri, power skiving ve dişli kesme teknolojisi, trokoidal frezeleme, eşzamanlı 5 eksenli işleme ve harici silindirik taşlama işlemleri.