Tat Gıda’dan Japon Şirketi ile "İhracat" Anlaşması
Tat Gıda Sanayi AŞ, Japonya’nın en büyük gıda markalarından biri olan Kagome Co. Ltd. ile domates ürünleri ihracatına yönelik anlaşma yaptı.
Tat Gıda Sanayi AŞ, Japonya’nın en büyük gıda markalarından biri olan Kagome Co. Ltd. ile domates ürünleri ihracatına yönelik anlaşma yaptı.
Tat Gıda açıklamasına göre, Tat Gıda, üç yıllık sözleşme çerçevesinde Kagome'ye yaklaşık 40 milyon dolar tutarında domates ürünleri ihracatı gerçekleştirecek.Anlaşma, Japonya’nın başkenti Tokyo’da imzalandı. Tat Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, Kagome Üretim ve Satınalmadan Sorumlu Direktörü Katsuyuki Miwa ve SC Foods Sumitomo Grup Başkanı Hirofumi Norimoto tarafından imzalanan anlaşma, Aralık 2016'ya kadar geçerli olacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Tat Gıda Sanayi Genel Müdürü Kesimer, bu anlaşmanın kendileri için özel bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
Japonların tüm dünyada kaliteye ve güvene verdikleri önem ile bilindiğine dikkati çeken Kesimer, bu sebeple anlaşmanın maddi değerinin yan ısıra Tat Gıda'nın kalitesine duyulan güvenin göstergesi olması açısından da kendileri için son derece gurur verici olduğunu vurguladı.
Kesimer, anlaşmanın karşılıklı güvene dayandığını belirterek, Kagome’nin tohumdan üretime kadar her aşamada katı kalite kuralları olduğunun altını çizdi.
Kendilerinin de Türkiye’de domatesli ürünler sektöründe Kagome ile uzun yıllardır işbirliğini sürdürdüklerini ifade eden Kesimer, Japonya’da domatesli ürün tüketiminin bir hayli yüksek olduğunu ve Japonya’nın en çok domates salçası ihraç ettikleri ikinci ülke olduğunu dile getirdi.
Kesimer, Japonlar’ın uzun yaşam sırlarından biri olarak domatesin görüldüğüne işaret ederek, bilimsel araştırmalara göre domates suyunda yüksek miktarda bulunan likopenin, kemik erimesini yavaşlatmaktan kalp krizi riskini azaltmaya ve kanserli hücrelerin çoğalmasını önlemeye kadar pek çok yararı olduğunu kaydetti.
Domatesin sağlığa etkisinin kesin olarak kanıtlandığını ifade eden Kesimer, Japonya’daki tüketiminin yaygınlaştırılmasında Kagome’nin büyük rol oynadığını da vurguladı.
Haberin Kaynağı : Anadolu Ajansı
14.01.2014