Tekno Kauçuk Bu Yıl “Dünya Saati”nin Elçisi
Duygu Küçük:
Duygu Küçük 1987 yılında Kocaeli’de doğdu. 2011 yılında Anadolu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun oldu ve 2012 yılından bu yana Tekno Kauçuk Sanayii A.Ş.’de İnsan Kaynakları Sorumlusu olarak çalışmaktadır.“Önce İnsan” anlayışı ile sürdürmekte olduğu yönetim tarzıyla her platformda mutlu insanların sosyal sorumlu insanlar olduğunu göstermek için sosyal sorumluluk projelerine daima önem veren ve dah
WWF-Türkiye “İklim Değişikliği ile Mücadele Etmek İçin Geçerli Nedenlerim Var!” sloganıyla herkesi bu kampanyaya katılmaya, kendi nedenlerini paylaşmaya davet ediyor ve Tekno Kauçuk WWF-Türkiye’nin Dünya Saati Kampanyasına Dünya Elçisi olarak destek veriyor.
Dünya’nın en büyük çevre hareketi olan “Dünya Saati”ni desteklemek için 28 Mart 2015 tarihinde 20:30-21:30 saatleri arasında tüm şubelerinin ışıklarını, güvenlik için zorunlu alanlar hariç 1 saatliğine söndürecek olan Tekno Kauçuk bunu yaparken iklim değişikliğine dikkat çekmek ve daha da önemlisi bu sembolik eylemin insanların tüketim alışkanlıklarında 365 gün sürecek bir etki yaratmasını amaçlıyor. #dominoetkisi
Dünya Saati iklim değişikliği başta olmak üzere, kaynakların aşırı tüketimine, doğal alan ve tür kaybına, kirliliğe, ormansızlaşmaya ve Dünyamızın karşı karşıya olduğu diğer tüm çevre sorunlarına ortak bir tartışma zemini hazırlayarak, insanları çözüm üretmeye çağıran bir kampanya. Çalışanlarına ve müşterilerine de çağrıda bulunarak eylemi yaygınlaştırmayı amaçlayan Tekno Kauçuk tüm çevresini harekete geçirerek somut bir etki yaratacak.
Her yıl Mart ayının son Cumartesi akşamı gerçekleştirilen kampanyayla, küresel iklim değişikliğini tersine çevirebilecek bir etki yaratılması ve bu konudaki bilincin artırılması hedefleniyor. Ayrıntılı bilgi için http://www.dunyasaati.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Bu yılki Dünya Saati kampanyası, geçen yıldan görüntüleri içeren videoyla başlıyor. İngiliz Bastille grubunun “Pompey” şarkısının kullanıldığı video (https://vimeo.com/117362049), iklim değişikliğine dikkat çekmek için 2014 yılında düzenlenen etkinlikleri içeriyor.
“Tekno Kauçuk Ailesi” sizleri ve çevrenizdekileri de daha yaşanılabilir bir çevre için düzenlenen bu kampanyaya 1 saatliğine ışıklarınızı kapatarak katılmanızın yanında ışıklarını kapatma nedenlerinizi #DünyaSaati ve #earthhour etiketleriyle birlikte sosyal medyada paylaşarak “#gücünükullan”maya davet ediyor.
Dünya Saati Nedir?
Dünya Saati etkinliği 2007 yılında Avustralya’da başladı. Ülkedeki tarihi ve anıtsal yapılar, binlerce kurum ve milyonlarca insan ışıklarını bir saatliğine kapatarak, iklim değişikliğiyle mücadele için tüm dünyaya çok önemli bir mesaj verdi. Hepimiz tek evimiz, gezegenimizin karşı karşıya olduğu, başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarıyla mücadele etmek için acilen adım atmalıyız!
Avustralya’da 2 milyondan fazla insan ve 2 binden fazla kurumun katılımıyla başlayan Dünya Saati kısa sürede 7 kıtada, 150’den fazla ülkede, 7 binden fazla şehirde binlerce insana ulaşarak bugün dünyanın en büyük çevre hareketinin adı oldu.
Dünyanın sembolik yapılarından Sidney Liman Köprüsü, Toronto’daki CN Kulesi, San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü, Roma’daki Kolozyum, Çin Seddi gibi küresel öneme sahip birçok simge, hızla büyüyen bir kampanyanın umut simgeleri olarak karanlıkta kaldı. Dünya Saati kampanyası bu yıl İklim değişikliği sorununa dikkat çekmeyi amaçlıyor.
Türkiye’de Dünya Saati
Ülkemizde 2008 yılından beri WWF-Türkiye tarafından yürütülen Dünya Saati, 2010 yılında katılım açısından önemli ilklere sahne oldu. 230’un üzerinde kurum ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı “Dünya Saati”ne Boğaziçi Köprüsü ışıklarını kapatarak destek verdi. 2011 yılında 20 binden fazla kişi ve 250’nin üzerinde kurum dünyanın geleceği için güçlerini birleştirdi. Boğaziçi Köprüsü’nün yanı sıra Ankara Opera Binası ve Kastamonu Kalesi de etkinliğe katıldı. 2012 yılında ise Türkiye’de kendi rekorunu kıran Dünya Saati’ne 75 binden fazla insan ve 400’ün üzerinde kurum katıldı. Boğaziçi Köprüsü ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Galata Kulesi, Aya Sofya Müzesi ilk defa Dünya Saati için ışıklarını kapattı. 2013 yılında #dominoetkisi kampanyasıyla 70 binden fazla insan kampanyaya destek verdi. Türkiye’nin farklı şehirlerindeki önemli yapıların ışıkları kapatıldı. 2014 yılında ise kampanyaya yine 400’den fazla kurum katıldı, 26 kentte valilikler ve belediyeler önemli binaların ışıklarını kapattı. Aralarında Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, Dolmabahçe ve Topkapı saraylarının da bulunduğu 17 anıtsal ve tarihi yapının yanı sıra 6 cami de ışıklarını kapatarak kampanyaya katıldı.
Bu yıl kararacak yedi bin şehirdeki 1500’den fazla sembolik ve ikonik yapı arasında Türkiye’den de Boğaz köprüleri, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Beykoz Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Galata Kulesi, Ihlamur Kasrı, Küçüksu Kasrı ve Topkapı Sarayı da bulunuyor.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
13.04.2015