TESCOM Kesintisiz Güç Kaynakları, Üretiminin %40’ını İhraç Ediyor
Son 5 yıldır İlk 500 Bilişim Şirketi arasında yer almakta olup, KGK sektör sıralamasında sektör liderleri arasında yer alan Tescom Kesintisiz Güç Kaynakları, üretiminin %40’ını ihraç ediyor. Tescom Kesintisiz Güç Kaynakları Pazarlama Yöneticisi Melis Saltiel Değerli, firmaları hakkında bilgiler verdi.
Kurumsal kimliği hakkında bilgi verir misiniz?
Melis Saltiel Değerli: TESCOM Kesintisiz Güç Kaynakları, 1980 yılından beri güç elektroniği konusunda hizmet vermektedir. Ürünlerini TSE ve CE standartlarına uygun olarak ISO9001 ve 14001 kalite güvencesiyle 20’ye yakın mühendis ve 200’ü aşkın personelle, İzmir Menemen Ulukent Sanayi Sitesi’nde bulunan 10.000 metrekare kapalı alan üzerine kurulu tesislerinde üretmektedir. Günümüzün çevreci değerlerine sahip çıkarak tüm geliştirme projelerinde çevrecilik ruhu ön planda tutulmaktadır. Konusunda 30 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan firmamızın seri üretimini yapmış olduğu cihaz sayısı 100.000’i geçmiş bulunmaktadır. Dünya teknolojilerini yakından takip ederek, Ar-Ge çalışmaları ile cihazlarını sürekli geliştirmekte olan TESCOM, yurt içi UPS üretiminin önemli bir bölümünü karşılamakta ve Türkiye sınırlarını aşıp 40’dan fazla ülkede binlerce kullanıcıya ulaşmış olmanın gururunu yaşamaktadır. TESCOM son 5 yıldır İlk 500 Bilişim Şirketi arasında yer almakta olup, KGK sektör sıralamasında sektör liderleri arasında yer almaktadır.
Tescom markası ile ürettiğiniz ürünler hakkında bilgiler verir misiniz?
Melis Saltiel Değerli: TESCOM markası ile 2 kVA’dan 600 kVA’ya kadar tek modülde kesintisiz güç kayağı üretimi yapmaktayız. Çıkış izolasyon trafolu serimiz, DSP Kontrollü, IGBT Redresörlü, düşük çıkış harmonikli ve yüksek güç faktörlü Cyclone, DSPower, DSH ve DSE serilerimiz mevcuttur.
TESCOM 2003 yılında Türkiye’nin İlk Statik Transfer Anahtarlarını üretmiş olup, 2011 itibari ile 3 fazlı STS üreten tek Türk firması olmakla gurur duymaktadır.
TESCOM özel üretim İnvertörler, Redresörler ve Frekans Konverterleri gibi özellikli ürünleri ile de dünya çapında ürün ve servis hizmeti sağlamaktadır. Botaş Bakü- Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hatları Hidroelektrik Santralleri, Gölcük Donanma tesisleri, Arçelik üretim tesisleri vb yerlerde ürünlerimiz çalışmaktadır. Bunun yanı sıra 2015 yılında da HybridUPS ve Solar sulama sistemlerimizi piyasaya sunmuş bulunmaktayız.
Üretiminizin ne kadarını ihraç etmektesiniz? Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz?
Melis Saltiel Değerli: Üretimimizin %40’ını ihraç etmekteyiz. Türki Cumhuriyetler, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan, İngiltere, İtalya, Belçika, Kore, Güney Afrika, İsrail, ,Romanya, Polonya, Nijerya, Kenya, Malavi, Şili, Singapur, Malezya gibi çok çeşitli ülkeleri sayabiliriz.
2014 yılı nasıl geçti? 2015 yılından beklentileriniz nelerdir?
Melis Saltiel Değerli: 2014 yılı yaşanan ekonomik krizlerden dolayı beklendiği gibi geçmedi diyebiliriz. Fakat sonuçlar yine de yüzümüzü güldürdü. 2015 yılında %25 büyüme hedefimiz var. Bunu başarabilmek adına çok çalışacağız.
Önümüzdeki dönem hedefleriniz nelerdir? Bahseder misiniz?
Melis Saltiel Değerli: Bu yıl DS Power serisini tek modülde 600 kVA’ya kadar üretmeye başladık. Bu ürünler DSP kontrollü, IGBT Redresörlü ve Güç Faktörü 0,9 olan ürünlerdir. Son teknoloji kullanarak geliştirilmiş, çevreci bir seridir.
Modüler UPS sistemleri ithal etmeye başladık. Özellikle Data Center projelerinde bu ürünleri sunuyoruz.
Türkiye’de yine bir ilk olan Hibrit-UPS sistemini geliştirdik. Yükselen enerji maliyetleri ve bunun yanı sıra son yıllarda ciddi biçimde ucuzlayan solar sitemler, hibrit sistemleri oldukça cazip kılmaktadır. Hibrit UPSin temel özelliği kontrollü bir şekilde güneş enerjisi, akü grubu ve şebeke veya jeneratör aracılığıyla kesintisiz elektrik enerjisi sağlayabilmektedir.
Solar sulama sitemi geliştirdik. Normalde şebeke elektriği veya jeneratörle çalıştırılan 5,5kw (7,5 beygir) ve üzerindeki güçlerdeki üç fazlı geleneksel dalgıç veya yüzey pompaları, elektrik şebekesinin bulunmadığı yerlerde, günümüz teknolojisi sayesinde artık direk güneş panellerinden gündüzleri çalıştırılabilmektedir. Bu sistem; güneş panelleri, Mppt güç şartlandırıcı, motor sürücü, güneş panelleri montaj konstrüksiyonları ve gerektiği hallerde de su deposundan oluşmaktadır. Mppt güç şartlandırıcı sayesinde güneş panellerinden gündüz alınan en yüksek anlık güç, motor sürücüye iletilir. Sürücü, iletilen anlık güce göre pompa milinin devir sayısını ve / veya döndürme momentini değiştirerek, sabah ve akşam saatlerinde düşük, öğlen saatlerinde ise yüksek debideki suyu kullanıma sunar. Su hemen kullanılabileceği gibi uygun hacimde bir depoda biriktirilerek akşam veya gece yapılan sulama için de kullanılabilir.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
18.03.2015