TET, UL Aertifikası Konusunda Sektöre Öncülük Yapıyor
ABD pazarına ihracat için UL Sertifikasyonu şart!
Elektrik-elektronik ihracatının artırılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), hedef pazarlara ihracatın önündeki en temel tarife dışı engel olan sertifikasyon problemlerini çözmek için harekete geçti. Özellikle ABD, Güney Amerika ve Kanada pazarlarına girişte zorunluluk olan UL (Underwriters Laboratories) sertifikasıyla ilgili bir seminer düzenleyen TET, firmaları konunun uzmanlarıyla bir araya getirdi.
Elektrik-elektronik sektörünün en güçlü potansiyel pazarları olan ABD, Güney Amerika ve Kanada’ya girişinde UL Sertifikasyonu, ihracatçıların önünde önemli bir engel oluşturuyor. Tüm alt sektörleri yakından ilgilendiren UL Sertifikası, ihracatçıların pazara girişinde zaman ve maliyet kaybına yol açıyor. Bu konuda sürdürdüğü çalışmaları hızlandıran ve firmalarda farkındalık yaratmayı amaçlayan TET, aydınlatma ve elektrikli ev aletleri sektörüne yönelik olarak düzenlediği seminerle sektör firmalarını bilgilendirdi. UL Sertifikası, nihai ürün üreticileri kadar yan sanayi üreticileri açısından da önem taşıyor.
TET Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavaklıoğlu ve TET Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Eren ile birçok firma temsilcisinin katıldığı seminerde; Underwriters Laboratories (UL) Avrupa Satış Yöneticisi Alessio Dellanoce, İtalya ofisinden Aydınlatma Mühendislik Yöneticisi Alberto Gravalos, Beyaz Eşya Proje Mühendisi Daniele Coldani ile Türkiye Satış Yöneticisi İnan Mehmet Ökmengil, UL Sertifikasyonu ve uygulamaları hakkında önemli bilgiler verdi.
UL Sertifikasyonu Çalışmaları En İyi Uygulama Örneği Seçildi
TET’in UL Sertifikasyonu ile ilgili çalışmalarının temeli üç yıl öncesine dayanıyor. “Kablo İletken Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımı” projesi (TET Wire & Cable Team) ile 2012 yılında gerçekleştirilen New York - Chicago heyetinin ön heyeti sırasında Chicago’daki UL (Underwriters Laboratories) Merkezini ziyaret eden TET, ilişkileri başlatan ilk adımı atmıştı. Bu sayede Türkiye pazarını keşfeden UL Merkezi, süreç içinde Türkiye ofisini de hayata geçirdi.
2013 yılında New York’ta yer alan UL Wire & Cable Division bölümüyle yapılan görüşmeler, verimli sonuçlar doğurdu. İhraç ürünlerinin test için bekleme süreleri kısaldı, Türk ihracatçıları için geçerli olan test fiyatlarında indirim sağlandı ve sektörün test maliyetleri düşürüldü. Bunun üzerine Ekonomi Bakanlığı, projeyi “Başarılı Uygulama Örneği” olarak seçti.
Sektörün ABD’ye yaptığı ihracatı yeterli bulmayan ve ihracatı artırmayı hedefleyen TET; elektrikli ev aletleri, aydınlatma ürünleri, kablo gibi elektrik-elektronik sektöründen ihracatçı firmaları yakından ilgilendiren UL Sertifikasyonu Bilgilendirme çalışmalarına önümüzdeki dönemde de devam edecek.
Haberin Kaynağı : İlyada İletişim
07.08.2015