Tezcan, Yeni Yatırım Kompleksi ve Yeni Ürünü Galvalume'u Tanıttı
Bugün 70’den fazla ülkeye ihracat yapan Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli ilk yassı mamul üreticisi Tezcan, kurduğu yeni yatırım kompleksinde patenti ABD’li bir şirkete ait yeni ürünü GALVALUME’u üretmeye başladı. Ekonomik olmasının yanı sıra yüksek korozyon dayanımına sahip olan GALVALUME ile hem iç hem de dış pazarda olan iddiasını artırdı.
Yüzde 100 Türk sermayeli ilk yassı mamul üreticisi Tezcan, yeni ürünü GALVALUME’ün üretimi için 135 milyon USD yatırımla kurduğu 75.000 m² alana yayılan tesisini faaliyete aldı. GALVALUME’un yanı sıra Galvaniz ve birçok nihai üründe kullanılan asitli sac, soğuk sac, Galvanizli sac ve boyalı sac malzemelerinin de üretildiği bu yeni yatırım ile Tezcan, 700 bin ton olan kapasitesini 1.3 milyon tona çıkardı.
110 bin m2’si kapalı olmak üzere toplam 210 bin m2’lik alana yayılan fabrikasında ek dördüncü tesis daha kuran Tezcan, bu yeni yatırımı yaklaşık 145 kişilik yeni istihdam sağladı. Tezcan bu yeni yatırımın ardından çalışan sayısını 465’den 610’a çıkarttı.
Galvanize göre korozyon dayanımı üç kat daha üstün bir malzeme olan Teczan’ın yeni ürünü GALVALUME, sürekli sıcak daldırma metodu ile üretiliyor. Kaplamanın içeriğinde birbirine yakın oranlarda bulunan alüminyum ve çinko sayesinde daha yüksek korozyon dayanımına sahip olan GALVALUME ekonomik olmasının da getirdiği avantaj ile de şimdiden büyük ilgi görüyor.
Patenti ABD menşeli bir uluslararası firmaya ait olan GALVALUME ürününün Türkiye’deki ilk üreticisi olmaktan mutluluk duyduklarını anlatan Tezcan Direktörü Asiye Ay Çelik, “2016, kurumumuz için yeni yatırımların ve girişimlerin yılı oldu. Türkiye’de ilk olarak GALVALUME lisansını almak bizi çok mutlu ediyor. Üretimine başladığımız GALVALUME yurt dışında yapısal uygulamalarda, havalandırma sistemlerinde, beyaz eşya sektöründe ve daha pek çok sektörde tercih ediliyor. Kaplamasında içerdiği yüzde 55 alüminyum ile yüksek korozyon direncine sahip ve daha ekonomik olan GALVALUME’yi ülkemizde de kullanımı yüksek bir malzeme haline getirmek hedefindeyiz” dedi.
Uzun yıllar kendini korozyona karşı koruyan GALVALUME üretimine geçerek hem sektöre hem de ülke ekonomisine önemli katkılar yapacaklarını düşündüklerini dile getiren Asiye Ay Çelik, “Daima yenilikleri takip eden bir kurumuz. Korozyon dayanımı, aşınma direnci ve görselliği yüksek; ekonomik ve uzun ömürlü bir ürünü yerli ekonomiye kazandırarak birçok farklı sektöre de hitap etmiş olacağız. Herhangi bir ithalat vergisine tabi tutulmayan GALVALUME malzemesine, yerli üretimin desteklenmesi ve korunması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların gerekli desteği göstereceklerine inanıyoruz” dedi.
“Yurt dışında da GALVALUME ile büyüyeceğiz…”
Şu anda 70’den fazla ülkeye ihracat yaptıklarına değinen Çelik, “Ürünlerimiz hem yurt dışında hem de yurt içinde yüksek talep görüyor. Yeni ülke ve coğrafyalara açılarak daha da büyümeyi hedefliyoruz. Bu amaçla ürün gamımızı, üretim teknolojilerimizi ve çalışan kalitemizi sürekli geliştiriyoruz. Yenilik sürekli olmadığı müddetçe rekabet etme şansı da azalıyor. Dinamik bir yapıya sahip olan firmamız bu alanda gerekli olan çalışmalarını bir süreklilik içerisinde yürütüyor. Yeni yatırımımız katma değeri yüksek ürün üretimine verdiğimiz önemin bir göstergesidir. GALVALUME’un yurt dışı pazarlarda talep edilen bir ürün olması nedeni ile daha çok ülkeyle ticari ilişki kuracağımızı düşünüyoruz” dedi.
Yeni ürünleri GALVALUME’un kaplamalı sac üretim kapasitelerinin yüzde 30’unu dolduracağını belirten Çelik, “Yeni ürünümüz GALVALUME ürün kapasitemizin yüzde 20 sini oluşturacak. Bu ürün ile elbette yurt dışında da iddiamızı ortaya koyacağız. GALVALUME üretim kapasitemizin yüzde 20 gibi bir oranını Rusya, ABD ve Mena Bölgesi ülkelerine satmayı hedefliyoruz” dedi.
2017’de istihdam yapmaya devam edeceğiz…
Yeni tesis yatırımları ile çalışan sayılarının 610’e ulaştığını hatırlatan Çelik, “Büyüme planlarımıza paralel olarak işe alımlarımızı sürdürüyoruz. Yeni yatırımlarımız ile devreye alınan hatlara sıfırdan mavi yaka kadrosunu oluşturduk. İşe alımlarımız halen devam ediyor. Yılın kalan döneminde ise üretim hatlarına mühendis desteği ve büyüyen organizasyonel yapıya destek için yönetici pozisyonlarında alım yapacağız” dedi.
Tezcan Hakkında:
Türkiye’nin yüzde 100 Türk sermayeli ilk yassı mamul üreticisi Tezcan, faaliyetlerine 1983 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde Galva-1 fabrikası ile başladı. Kocaeli’nde 110 bin m2’si kapalı olmak üzere toplam 210 bin m2 alan üzerinde kurulu dört büyük işletmeye sahiptir. 2016 yılında yaptığı yeni 75 bin m² alana sahip fabrika yatırımı ile kapasitesini 1.3 milyon tona çıkarmış durumdadır. Bünyesinde Asitli sac, soğuk sac, Galvanizli sac, Galvalume sac, boyalı sac üretim prosesleriyle birlikte çelik servis üretim merkezini bulunduran kurum; yapıdan inşaata, beyaz eşyadan otomotive kadar pek çok sektöre hizmet veriyor. Kurulduğu günden bu yana hayata geçirdiği yatırımları, global kalite standartlarında üretimi, son teknoloji ekipman kullanımı ve hızla gelişen yapısıyla sektöründe lider firmalardan biri haline gelen Tezcan, ürünlerini dünya genelinde 70’den fazla ülkeye ulaştırıyor.
02.05.2017