ThyssenKrupp: Sürdürülebilir Şehirler için Acilen Harekete Geçilmeli
Günümüzde küresel enerji tüketiminin %40'ını binalar oluşturuyor. Geniş hizmet yelpazesine sahip endüstriyel bir grup olarak ThyssenKrupp, kentsel alanlarda enerji verimliliğine daha çok odaklanan tasarımların önemine dikkat çekerken; 15 yıl sonra etkili tasarruf düzeylerine ulaşabilmek için binalarımızda enerji tasarrufunu hayata geçiren adımlar atılması gerektiğini savunuyor.
Enerji Verimliliği İşbirliği Uluslararası Ortaklığı (ipeec) ve Uluslararası Enerji Ajansı'nın (iea) ev sahipliği yaptığı, Paris’te gerçekleşen Endüstriyel Enerji Verimliliği toplantısı öncesinde, ThyssenKrupp Asansör İnovasyon Ve Sürdürülebilirlik Yönetimi Departmanı Müdürü Sascha Frömming şöyle konuştu: Günümüzde, kentlerdeki binalar ortalama 15 yıllık ömre sahip, verimsiz bina hizmetleri ile zayıf enerji modellerine ‘mahkum edilmekte’. Asansör, ısıtma, havalandırma ve soğutma gibi bina sistemleri, en verimli halleriyle çalışmıyor; dolayısıyla bu konu ile acilen ilgilenmek, büyük önem taşıyor.
Bugün inşa edilen her ticari bina, önümüzdeki 15 yıl içerisinde tüketilecek ortalama 12,000 MWs'lik elektrik enerjisini hapsediyor. Konuyla ilgili olarak Frömming sözlerine şunları ekledi: Enerji üretimi-tüketimi elbette yeni bir tartışma konusu değil; ancak günümüz dünyasındaki hız kesmeyen kentleşme, tartışmayı sertleştiriyor. 2030’a kadar, dünya nüfusunun %60'ı kentlerde yaşıyor olacak ve kentsel alanlarındaki enerji tüketimi yaklaşık %25 oranında artış gösterecek. Sonuç olarak, günümüzün enerji açısından verimsiz binaları, artan enerji talebini karşılayamayacak. Bu nedenle, geleceğin kentleri için bugün alınan kentsel dönüşüm kararlarının, ileriyi göz önünde bulundurması gerekiyor.
Günümüzde dünyadaki enerji kullanımında en büyük paya (%40) sahip olan binalar, enerji verimliliği tartışmasının merkezinde yer alıyor. Kentlerde yükselen bina trendi ise bu tartışmayı, tüketimin en aza indirilmesi ve kentsel enerji ayak izinin azaltılması ile çok katlı binaların daha akıllı bir şekilde yönetilmesi üzerine yoğunlaştırıyor. Giderek yükselen binalarla birlikte, asansörler kentlerimizde en temel enerji tüketen sistemlerden biri haline geldi. Dolayısıyla, kentsel enerji verimliliğini arttırma arayışındayken, asansörler ele alınması gereken kilit bir konu.
ThyssenKrupp'un TWIN sistemi gibi inovatif asansör teknolojileri, enerji verimliliğine yönelik çözümlerden yalnızca biri. Farklı katlar boyunca aynı kuyu içerisinde çalışan iki asansör kabininden oluşan bu sistem, ortalama %27 oranında enerji tasarrufu sağlarken, diğer teknolojilere kıyasla bir binada ihtiyaç duyulan elektrik enerjisini yarı yarıya azaltabilir. Bu asansörler, asansörlerin kinetik enerjisini elektrik enerjisine çevirip, elektriği güç şebekesine yeniden aktararak enerji jeneratörü gibi de çalışabilir ve böylece binanın enerji ihtiyacını %30'a kadar azaltabilir.
Binalara gelişmiş teknolojileri ŞİMDİ entegre etmek
Dünya çapında ihtiyaç duyulan bu teknolojik çözümler, farklı bölgelerin gereksinimlerine özel olarak da uyarlanabilir. Örneğin, Avrupa'da, 2030 yılında ayakta kalacak binaların üçte biri 1970 öncesinde inşa edilmiş olan binalar olacak. Haliyle, bu binaların modern enerji gereksinimlerine ve standartlarına uygun hale getirilmesi için ciddi ölçüde modernizasyon çalışması gerekecek. Bu eski asansörlerin modern çözümlerle donatılması ise enerji tüketimini %70'e kadar düşürebilir.
Frömming sözlerini şöyle tamamladı: Enerji açısından verimli asansör çözümleri, gelecekte gerçek anlamda sürdürülebilir kentler kurmanın temelinde yer alıyor. Bu sistemleri binalara entegre etmenin zamanı geldi. Uzmanlık ve ürünler halihazırda mevcut; işin zor kısmı bina stokumuzu güncellemek için entegrasyon sürecini hızlandırmak.
Sascha Frömming, Paris’te gerçekleşen Endüstride Enerji Verimliliği Toplantısı’na 16 Eylül Çarşamba günü bir sunumla katıldı.
ThyssenKrupp Asansör
ThyssenKrupp Asansör, Grubun yolcu taşımacılığı sistemlerindeki aktivitelerini bir araya getiriyor. Yalnızca 40 yıl içerisinde, ThyssenKrupp’un benzersiz mühendislik kapasitesini kullanarak, dünyanın önde gelen asansör şirketleri arasında yer almayı başaran ThyssenKrupp Asansör, 2013/2014 mali yılında 6,4 milyar Euro değerinde satış yapmış ve 150 ülkedeki müşteri kazanmıştır. 50 bini aşkın uzman çalışanı bulunan şirket, müşterilerinin taleplerini karşılamak üzere yenilikçi ve enerji tasarruflu ürünler sunmaktadır. Ürün portföyünde yolcu ve yük asansörleri, yürüyen merdiven ve bantlar, havaalanları için yolcu biniş köprüleri, merdiven ve platform lift’lerinin yanı sıra tüm ürünlerin isteğe göre özelleştirilebildiği servis çözümleri yer almaktadır. Tüm dünyada 900 noktada hizmet sunan şirket, kapsamlı bir satış ve hizmet ağıyla müşterilerine her zaman yakın olmayı garanti etmektedir.
ThyssenKrupp:
ThyssenKrupp materyallerde uzun geçmişe dayanan gücü ve sermaye ürünleri ile hizmet işlerinde giderek artan payı ile geniş bir yelpazede faaliyet gösteren, endüstriyel bir gruptur. Yaklaşık 80 ülkede 155 bini aşkın çalışanı, yüksek kalitede ürünler ve sürdürülebilir ilerleme için akıllı endüstriyel süreç ve hizmetler geliştirmek için gereken tutku ve teknolojik uzmanlıkla çalışmaktadır. Başarımızın temelinde, çalışanlarımızın becerileri ve gruba olan bağlılığı yer almaktadır. ThyssenKrupp 2013/2014 mali yılında yaklaşık 41 milyar Euro'luk satış yapmıştır.
Müşterilerimizle birlikte; Mekanik, Tesis ve Materyal alanlarında geleceğin getirdiği zorluklar için rekabetçi çözümler üretiyoruz. Mühendislikteki uzmanlığımızla, müşterilerimizin küresel pazarda üstünlük sağlamasına olanak tanıyor; maliyet ve kaynak dostu bir şekilde, yenilikçi ürünler imal ediyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, müşterilerin ve pazarın şimdiki ve gelecekteki gereksinimlerini karşılamamızı; güçlü ve istikrarlı kazanç, nakit akışı ve değerli bir büyüme elde etmemizi sağlayan kilit unsurlar arasında teknik ilerleme, inovasyon ve Grubun farklı alanlarının bir araya getirdiği güç yer almaktadır.
Haberin Kaynağı : Contactplus+ İletişim Hizmetleri
05.10.2015