Tosyalı Holding 2016’ya Yeni ve Dev Yatırım Kararıyla Giriyor
Fuat Tosyalı: “Türkiye’nin enerji projelerinde dışa bağımlılığını ortadan kaldıracağız”
Bugüne kadar ülkemizde hiç üretilmeyen “boyuna dikişli LSAW boru” üretimi için yatırıma hazırlanan holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Böylece ülkemizde üretilemeyen boru kalmayacak” diyor.
Türkiye’nin global demir-çelik üreticisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Tosyalı Holding, ithalatı ikame edecek yeni ve dev bir yatırıma hazırlandığını açıkladı. Bugüne kadar ülkemizde hiç üretilmeyen “boyuna dikişli LSAW boru” üretimi için yatırım kararı alan ve Sanayi Bakanlığı ile ön görüşmeleri tamamlayan holding, bu konuda dünyadaki sayılı üreticiden biri olacak.
Et kalınlığı 40mm ve 60 inch çapa kadar boyuna dikişli LSAW boru için 2016’da başlayacak yatırımın sadece 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Balkanı Fuat Tosyalı, petrol ve gaz hatlarında da kullanılan bu boruların bugüne kadar ithal edildiğini, ancak yatırım tamamlandığında tesisin yıllık 500 bin ton kapasiteyle çalışacağının altını çiziyor.
PETROL VE GAZ HATLARINDA DA KULLANILACAK
ilk olarak TANAP’ta ortaya çıkan LSAW boru ihtiyacının özellikle petrol ve gaz hatlarında önemli olduğunun altını çizen Tosyalı, “Türkiye’nin bu tür enerji projelerinde dışa bağımlılığını ortadan kaldıracağız” diye vurguluyor. Yüzde 100 Tosçelik Spiral Boru Üretim Sanayi A.ş. tarafından yapılacak bu yeni yatırımla hedef, 2017’de boruları sevk eder hale gelmek....
Yatırım kararıyla ilgili açıklama yapan Fuat Tosyalı sözlerine şöyle devam ediyor:
“Bir sanayi yatırımcısı olarak sorumluluklarımızı yerine getiriyor ve Türkiye’nin ihtiyacı olan tüm katma değerli ürünleri ülkemiz sınırları içinde üretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda 2015’in başında Japonya’nın lider şirketi Toyo Kohan ile temellerini attığımız Tosyalı Toyo A.ş. yatırımı, ülkemizin katma değerli ürünlerde dışa bağımlılığının kaldırılması açısından büyük önem taşıyor. şimdi LSAW boru ihtiyacı için planladığımız bu yeni yatırımla birlikte Türkiye’de üretilemeyecek hiç bir boru kalmayacak. Denizin altından da, dağların tepelerinde de geçecek boruları üreteceğiz.”
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
19.01.2016