Trakya Bölgesi'nin En Büyük Yatırımcısı Şahinler Holding'ten Bayram Müjdesi
Trakya Bölgesi’nin en büyük yatırımcısı Şahinler Holding, ASB’nin yeni yatırımcısı ile Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinin önde gelen isimlerini düzenlediği iftar yemeğinde bir araya getirdi.
Almanya’nın en önemli Türk işadamı Kemal Şahin, kendi yaşadığı şehirden Alman yatırımcıyı Türkiye’ye getirdi. Yeni yatırımcının Airbus uçaklarının önemli parçalarını üreten Alman bir teknoloji firması olduğunu açıklayan Kemal Şahin, bu yatırımla birlikte, Türkiye’de arzu edilen uçak sanayinin altyapılarının da temelinin atılacağını vurguladı
Dünya genelinde 50 milyon insanı giydiren ve 4 kıtada, 15 farklı ülkedeki şirketleriyle 50 farklı ulustan 10 binin üzerinde çalışanı bulunan Şahinler Holding; en büyük yatırımlarının olduğu Trakya’da 1 Ağustos Perşembe günü Çorlu Silverside Otel’de; Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’ın yerel yöneticileriyle birlikte, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, Şahinler Holding çalışanlarının ve iş ortaklarının katıldığı bir iftar yemeği verdi. İftara; Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç, Şahinler Holding’in grup firma tedarikçileri ve personelleri katıldı.
İftar yemeğinin ardından konuşan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, şunları söyledi; “Şahinler Holding olarak Trakya’nın en büyük yatırımcısıyız. Bu sene başı itibari ile çalışan sayımız hızla artmakta olup, üç vilayetimizdeki insanlara daha fazla iş imkânı sunmaktan çok mutluyuz ve bu anlamda bu sene iftar yemeğimizde üst düzey yöneticilerimiz, Avrupa Serbest Bölgesi ve tüm Trakya’daki değerli iş ortaklarımız ve siz değerli Trakyalı dostlarımızla birlikte olmak istedik.
Ana pazarımız olan Avrupa’daki sıkıntılar, ekonomik daralma ve çevremizde yaşanan siyasi gelişmelerin üstüne bir de iklimsel dalgalanmalar eklenince; Türkiye’de özellikle de Trakya’da tutunmakta zorlanan tekstil ve konfeksiyon sektörü ciddi anlamda etkilendi. Bu olumsuz gelişmelerden, Trakya’nın en büyük entegre tekstil fabrikalarından ve sektörün ana tedarikçilerinden olan Bilkont ve Şahinler Mensucat fabrikalarımız da etkilendi. Bu fabrikaların pazarlarını çeşitlendirdik ve kadroları yeniden yapılandırdık. Hızla artan siparişlerimizi karşılayabilmek için azalan çalışan sayımızı da giderek artırıyoruz. Geçtiğimiz iki ayda yeni 180 kişiyi istihdam ettik. Yılsonuna kadar ilave 200 kişiyi daha işe alacağız.
Sektörün yaşadığı olumsuzluklardan etkilenmeyen, hatta tam tersine hızla büyüyen Edirne Modavizyon fabrikamızdaki olumlu gelişmelerden de bahsetmek istiyorum. İspanyol Zara ve Alman S’Oliver gibi Avrupalı moda devleriyle uzun süreli işbirliği içinde olan ve Türkiye’nin en büyük hazır giyim fabrikası Modavizyon hızlı bir büyüme trendindedir.
2008 krizinde çalışan sayısı bine kadar düşen Modavizyon, 2012 yılı sonunda 2 bin 100 kişiye istihdam sağlar duruma geldi. Bugün itibariyle çalışan sayımız 2 bin 500 kişiye ulaştı. Hedefimiz 2013 sonuna kadar ilave 200 kişiyi daha işe alarak 2 bin 700’e ulaşmak.
Gelen devamlı ve yoğun siparişlere cevap verebilmek için büyümek mecburiyetinde olan fabrikamızı maalesef yer darlığı yüzünden Edirne de büyütemiyoruz. Bu sebeple Avrupa Serbest Bölgesi’nde yeni bir fabrika açtık ve şu ana kadar 200 kişiyi istihdam ettik. Bu sayı yılsonuna kadar 500’e ulaşacak.
Yine serbest bölge içerisinde açacağımız ek bir fabrikanın da projeleri başladı. Kuracağımız yeni fabrikamızda ilave 500 kişiye daha iş imkânı sunulacak. Böylece bu yıl içinde Trakya’nın üç vilayetinde toplam bin dokuz yüz kişiyi daha işe almış olacağız. Trakya’da 4 bin olan çalışan sayımız 5 bin 900’e çıkacak. Yani Avrupa Serbest Bölgesi’ndeki yatırımcılarımızın istihdamı ile birlikte Trakya’da 10 bin kişiye iş imkânı sağlayacağız.
Kalıcı moda ve sürdürülebilir yatırımlarıyla Trakya’yı “Dünyayı en kaliteli ve en moda ürünlerle en hızlı şekilde buluşturan” konuma getiriyoruz. Doğudaki çok cazip teşviklerin burada olmamasına rağmen biz, Trakya’nın iyi eğitilmiş, çoğunluğu bayan olan, becerikli gençleriyle, Trakya’yı dünyanın önemli moda havzalarından biri haline getiriyoruz. Yaptığımız ürünlerimizi dünyanın kalkınmış 80 ülkesinin tüketicileriyle buluşturuyoruz.
Trakya’da sadece tekstile yatırım yapmıyoruz. Burada kurduğumuz ve dünyadaki teknoloji yatırımlarının en önemli merkezlerinden biri haline gelen Avrupa Serbest Bölgesi de grubumuzun iddialı yatırımlarından biridir.
ASB geçtiğimiz yıl 2,3 milyar dolarlık ticaret hacmiyle serbest bölgeler sıralamasında 4. sıraya yükseldi ve en çok teknoloji yatırımı çeken, en hızlı büyüyen serbest bölge olarak Türkiye’nin de gururu haline geldi. Avrupa Serbest Bölgesi özellikle yüksek teknoloji üreten, kalıcı ve ihracatı sürekli artıran yatırımları çekiyor olmasıyla, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan cari açığın kapanmasına önemli ölçüde katkı sağlıyor. Yabancı yatırımcıların muazzam ilgi gösterdiği bölgemiz, çalkantılı geçen Temmuz ayında 55 bin metrekare arsa satarak; yeni beş teknoloji firmasıyla el sıkıştı.
Ayrıca Trakya’daki önemli kuruluşlara yemek hizmeti veren Teyvaş firmamızdan da bahsetmek istiyorum. Hijyenik ortamlarda üretilen lezzetli yemekleriyle çalışanların memnuniyetine önemli katkılar sağlayan bu firmamız, aynı zamanda Şişecam gibi büyük firmalara da hizmet vermektedir.
Bu bölgede yapacağımız önemli projelerimizden bir tanesi de Beylikdüzü’nde başladığımız yeni inşaat projemiz. İstanbul’un Trakya’ya en yakın merkezinde E - 5’e cephe ve meydana entegre, doğal koru içinde, Batı yakasının en büyük yaşam alanını oluşturuyoruz. “WestSideİstanbul” isimli projemizde doğayla iç içe bin iki yüz kaliteli rezidans ve konutla birlikte alışveriş caddeleri de olacak.
Değerli inşaat şirketlerinin bir araya geldiği konsorsiyumun yapacağı bu projeyi önümüzdeki günlerde yapacağımız lansmanla birlikte kamuoyuyla paylaşacağız. Ön talepler toplanmaya başlanmıştır.”
Şahinler Holding hakkında:
Türk tekstil sektörünün zirvedeki ismi Şahinler Holding'in temeli, 1982 yılında Almanya'nın Aachen kentinde Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin'in Santex Moden Şirketi'ni kurmasıyla atılmıştır. Şahinler Holding, moda dünyasının iddialı isimleri arasına giren Santex Moden GmbH'nın ardından, 1984 yılında Konteks şirketi ile Türkiye'de de faaliyete başlamıştır.
Türkiye ve Avrupa'da kurduğu şirketlerle kısa zamanda Türkiye'nin En Büyük Moda ve Entegre Tekstil Grubu konumuna gelen Şahinler Holding, spor giyimden çocuk giyimine, erkek-bayan hazır giyimden jean ve iç giyime kadar geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Grup yılda 50 milyon parçanın üzerinde hazır giyim ürününü Avrupa ve Amerika'ya pazarlamaktadır
Grup, Türkiye, Ürdün, Bulgaristan, Çin, Mısır ve Hindistan'da dış ticaret, tekstil ve konfeksiyon, Avrupa ve Amerika'da ise toptan ve perakende pazarlama şirketleri ile faaliyet göstermektedir. Şahinler Holding bu faaliyetlerini 15 ülkede kurulu toplam 27 şirketi ile yürütmektedir. Ürünlerini Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bulunan gruba ait 20'si toptan olmak üzere yaklaşık 350 mağazayla tüketicilere ulaştırmaktadır. Toplam 12 bin personeli bulunan Grup, dolaylı olarak da 30 bin kişiyi istidam etmektedir. Bugüne kadar gösterdiği istikrarlı büyüme performansını önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi hedefleyen grubun cirosu, 1,4 milyar dolara ulaşmıştır.
Haberin Kaynağı : Kutadgu
12.08.2013