Tüketici Bilinci, Merdiven Altı Üretime Dur Diyecek
Tüketiciyi Koruma Haftası’nda Muratbey, tüketici bilincine dikkat çekti.
Kalite ve sağlık ilkelerinden taviz vermeden üretim yapan sektörünün yenilikçi markası Muratbey, Tüketiciyi Koruma Haftası’nda Gıda Güvenliği’nin önemine işaret etti. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Tüketiciler, peynirlerini muhakkak ambalajlı, hijyenik ve kaliteli ürünlerin ülke genelinde tüketiciyle buluşmasını sağlayan ulusal ve yerel zincir marketlerden, bakkallardan almalılar” dedi.
İnsanları sağlıklı ve lezzetli ürünlerle buluşturan sektörünün yenilikçi firması Muratbey, Tüketiciyi Koruma Haftası’nda bilinçli tüketimin önemine dikkat çekti.Tüketicinin bilinçlendiği, seçimini sağlık ve hijyen kriterlerine göre yaptığı zaman gerek üreticiler gerekse satış noktalarının kendilerini düzeltmek zorunda kalacağını vurgulayan Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Böylelikle tağşiş yapanların da önüne geçilebilecektir” dedi
Özellikle annelerin sadece güvenilir markaların ambalajlı peynirlerini ailelerine yedirmelerini tavsiye eden Necmi Erol, hijyenik şartlarda ve modern tekniklerle üretilmeyen, soğuk zincir kırılmadan tüketicisine ulaştırılmayan, satış noktalarında ve evlerde buzdolabı soğukluğunda tutulmayan peynirin sağlık için büyük riskler taşıdığını ifade etti. Erol, “Tüketiciler peynirlerini muhakkak, ambalajlı, hijyenik ve kaliteli ürünlerin ülke genelinde tüketiciyle buluşmasını sağlayan ulusal ve yerel zincir marketlerden, bakkallardan almalılar. Muratbey, ürünlerinin büyük çoğunluğunu organize perakendenin gücü ve desteği ile Türkiye’nin dört bir köşesine ulaştırmakta, böylelikle de insanımızın sağlıklı ve lezzetli ürünlerle buluşması sağlanmaktadır. Ayrıca firmamız HACCP, TSE Uygunluk, BRC Belgeleri, ISO 9001:2008 ve ISO 22000 Kalite sistemleri ile üretim tesislerini mükemmelleştirmiştir” diye konuştu.
Şirket olarak insan sağlığının korunması hedefi ile yola çıktıklarını vurgulayan Erol, Gıda Güvenliği’ni en önemli sorumluluk alanları olarak benimsediklerini, kalite ve sağlık ilkelerinden taviz vermeden üretimlerini gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Atık yönetiminden kaynakların etkin kullanımına kadar her yönü ile doğaya saygılı bir süreç takip ettiklerini ifade eden Erol, “Muratbey olarak ambalajlarımızın hepsini doğada kolayca çözünebilen maddelerden seçerek tüketicilerimizin de çevre bilincini geliştirmek için çaba harcıyoruz” dedi.
Her zaman tüketicinin yanında olduklarını vurgulayan Erol, tüketicileri süt ve süt ürünleri konusunda bilinçlendirmeyi görev bildiklerini, sağlıklı peynirin üretiminden tüketimine dek tüketicinin yanında olan bir gıda markası olmanın haklı gururunu yaşadıklarını vurguladı.
Peynir, kendi salamura suyunda saklanmalı
Kalsiyum deposu ve protein zengini olan peynirin sağlıklı bir şekilde yenmesi ve tazeliğini koruması için uygun şartlarda saklanmasının önemine değinen Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu da, peynirlerin sağlıklı olarak tüketilmesi için saklama koşullarının önemli olduğunu vurguladı. Garipağaoğlu, “Burgu, Sürmeli ve beyaz peynir gibi salamura suyunda satılan ürünler ambalajı açıldıktan sonra da salamurası için de saklanmalıdır. İhtiyaç kadar alındıktan sonra kalan kısmı yine ambalajı ve kendi suyu içinde muhafaza edilmelidir” diye konuştu.
Peyniri saklarken dikkat!
• Peynir hemen tüketilmeyecek ise, kendi ambalajında saklanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra ise mutlaka saklama kabında korunmalıdır.
• Burgu, Sürmeli ve beyaz peynir; ambalajı açıldıktan sonra kendi salamura suyu içinde saklanmalıdır. Böylece uzun zaman besin değerleri ve lezzetini kaybetmeksizin saklanabilir. Peynirin olgunlaşma süreci de devam eder.
• Peynir dilimlenmeden saklanmalıdır, böylece dış ortamla teması en aza indirilmiş ve bozulma riski azaltılmış olur.
• Buzdolabında kapalı bir kapta veya orijinal ambalajında muhafaza edilmelidir
• Derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir.
• Krem peynirler mutlaka kendi ambalajının içinde ve kapağı kapalı olarak saklanmalıdır.
• Burgu, Sürmeli ve beyaz peynir dışındaki peynirler yıkanmaz, su ile temas peynirin lezzet ve aromasının kaybolmasına yol açar.
• Sürmeli ve beyaz peynirleri keserken, bıçağı ıslatmak peynirin düzgün kesilmesine yardımcı olur.
• Kaşar peyniri streç film ile sarmak küflenmesine neden olur. Bu nedenle kaşar peyniri temiz bir peçeteye sarılarak muhafaza edilirse daha geç küflenme gözlemlenecektir.
• Oda sıcaklığında, sofrada, mutfakta tezgahta bekletilmiş peynir, ambalajı içindeki buzdolabındaki peynirin içine tekrar katılmamalıdır. Başka bir kapalı ambalaj içinde salamura suyu eklenerek ayrı muhafaza edilmelidir. Mikroorganizmaların çok kolay üremesi nedeniyle bu ürünler, ambalajları açıldıktan sonra mümkün olan en kısa sürede tüketilmelidir.
• Süt ve süt ürünleri satın alındıktan sonra en kısa sürede buzdolabına konmalı ve orada muhafaza edilmelidir.Buzdolabı ortamının temizliği ve hijyeni çok önemlidir.
Haberin Kaynağı : Lorbi Tanıtım & Halkla İlişkiler
14.03.2014