Türk Markası Olarak Turquality’nin Vana Konusunda Desteklediği Tek Marka: E.C.A
Valf Sanayi A.Ş., ECA markası ile ürettiği valflerin %50’sinden fazlasını ihraç ediyor.
Birçok sektöre hitap eden ECA markalı valflerin üreticisi olan, Valf Sanayii A.Ş Pazarlama ve Satış Müdürü Hakan Şen, ürünler ve Valf Sanayi A.Ş.’nin sektöründeki konumu hakkında şu bilgileri verdi.
Valf Sanayi’nin kurumsal kimliği hakkında bilgi verir misiniz?
Hakan Şen: Elginkan Topluluğunun 19 şirketinden birisi olan Valf Sanayii A.Ş.‘yi yakından tanımak ve üretim felsefesini anlamak için kuruluş yılı olan 1970’den önceki dönemleri de bilmek gerekir. 1950 yılında Elginkan Topluluğu, mühendislik ve taahhüt faaliyetleri gerçekleştirmekteydi. Bu dönemde topluluğumuzun karşılaştığı en büyük sorunlardan biri, ihtiyaç duyduğu kaliteli valfi tedarik etmekti. Bu münasebetle, Elginkan Topluluğu sanayiye yöneldi ve ilk tesislerini kaliteli vana üretme amacıyla İstanbul’da 1957 yılında kurdu. ECA markası ile üretilen bu valfler kaliteli ürün ihtiyacına cevap verdi ve ilk andan itibaren sektörünün lideri oldu. İşte o yıllarda başlayan valf üretimi, bugün, 1970 yılında Manisa’da kurulan Valf Sanayii A.Ş.’de devam etmektedir. Uluslararası standartlara sahip E.C.A. sıhhi tesisat valfleri, artık tüm dünyada kalitesiyle tanınmaktadır.
Türk markası olarak ECA çatısı altında Turquality’nin desteklediği bir markayız. Yurt içinde özellikle kalite ile özdeşleşen marka algımızı, ürün gruplarımıza bağlı olarak faaliyet gösterdiğimiz birçok yurt dışı pazarına da taşıyarak çıtamızı hızla yükseltiyoruz. Bu pazarlarda özellikle Avrupalı rakiplerle mücadele eden bir Türk markası olarak ilk 3 yada 5 firmanın arasında konumlandırılabilen bir pozisyona geldik. Bugün bir vana üreticisi olarak ürün yelpazemiz açısından çok önemli bir yerdeyiz. Üretim teknikleri açısından bir birine benzer gibi görünse de gerek sektörlerin kendine has pazar dinamikleri gerekse teknik anlamda ürün özellikleri bakımından tamamen farklı amaca hizmet eden ürünleri bir arada üretebilen bir üreticiyiz. Neredeyse üretimini yaptığımız her mamul grubu için sadece o ürün üzerinde uzmanlaşmış ayrı rakiplerle mücadele ediyoruz. Bu Türkiye’de de aynı, yurt dışı pazarlarda da aynı.
Valf Sanayii A.Ş. şuan 600 kişilik kadrosu ile faaliyetlerini sürdürmektedir. İdari kadrolarımız dışındaki çalışanlarımız Türk Metal Sendikası’na bağlıdır. Üretim faaliyetlerimizi Manisa Organize sanayi Bölgesindeki 25 bin metrekarelik 2 yerleşkede yürütmekteyiz. 2012 yılında komşu fabrika binasının da satın alınmasıyla fabrika alanımız yaklaşık 60 bin metrekarenin üzerine çıkmış oldu. Şu an bulunduğumuz yer Manisa Organize Sanayi Bölgesinin ilk fabrikasıdır. Kapı numaramızın 1 olması da oradan gelmektedir. Bizim için konum itibarı ile stratejik olması yanında manevi değere de sahiptir.
Ürün gruplarınız arasında neler var?
Hakan Şen: Üretimini yaptığımız mamullerin ana hammaddesi pirinç malzemedir. Valf Sanayii A.Ş. yıllık 30 milyon adet üretim kapasite sahiptir. Ayrıca şirket politikamız olarak her yıl üretim kapasitemizi artırmaya ve sahip olduğumuz makine, tezgah ve teçhizatı modernleştirmeye yönelik yatırımlarımız 5 yıllık stratejik planlarımız dahilinde aralıksız planlanma ve gerçekleşmeye devam etmektedir. Ürünlerimizi, 4 ana başlıkta toplayabiliriz:
Tesisat valfleri; Bu mamul grubu ısıtma, yangın, buhar, doğalgaz, sıhhi tesisat ile alt yapı valf ve bağlantı parçalarını içerir. Bu grubun ana ürünlerini Termosatik radyatör vanası, Su basınç düşürücüler, stop, şiber ve küresel valfler, yangın valf ve sprinkleri, kollektörler, su ve
doğalgaz alt yapısına yönelik ana musluk ve Cal vana ve bağlantı parçaları olarak sayabiliriz.
Beyaz eşya sektörü; Domestik ve endüstriyel fırın, ocak gibi gazlı pişiricilere yönelik gaz valfleri ile radyan soba gaz valflerini içerir. Standart modellerin yanında emniyet düzenli ve termostatlı modellerle de imalat yapılmaktadır.
LPG Tüp valfleri; Yine domestik ve sanayi amaçlı birçok tüp modeline uygun el kumandalı, quick –on, emniyet tertibatlı tiplerde LPG tüp valfleri
Soğutucu sistem valfleri; Market soğuk reyonlarından büyük klima santrallerine kadar geniş kullanım alanına hitap eden soğutucu küresel valfleri, gözetleme camları, filtre, servis, emniyet ve rotolog valfleri sayabiliriz.
İhracat ve Ar-Ge faaliyetlerinizden bahseder misiniz?
Hakan Şen: Valf A.Ş. bağlı olduğumuz Elginkan Topluluğunun üretici firmaları arasında ihracat satışlarında ikinci sıradadır. Mevcut ürün gamımız 6000’e yakın mamul kodunu içermekte ve bunun ağırlıklı kısmını da beyaz eşya, Lpg Tüp ve soğutma sektörüne yapılan valfler oluşturmaktadır. Faaliyetlerimizin çok farklı kulvarlarda olması nedeniyle Ar-Ge başta olmak üzere satınalmadan üretime, satıştan muhasebe birimlerine kadar sahip olduğumuz tüm kaynağa ait gücün eşit dağılımı çok önemlidir. Yurt dışı da dahil faaliyet gösterilen tüm pazarlarda başarılı olmak hiç şüphesiz ki satış ve pazarlama organizasyonlarınızın gücü kadar, bunu mamul kalitesinden hizmet kalitesine kadar destekleyen Ar-Ge faaliyetleriyle mümkündür. Ar-Ge bizi pazarların fiyat odaklı rekabetinden koruyabilen en önemli mekanizmalarımızdan biridir. Ürünlerimizi sahip olduğumuz bilgi birikimiyle destekleyerek, tasarruf, emniyet ve konfor yönleriyle ön plana çıkan tasarımlarla pazarda farklılaştırmaktayız. Ar-Ge yatırımlarına ait geri dönüşler, satış kampanyaları gibi sonuçlarını olumlu yada olumsuz kısa sürede görebileceğiniz faaliyetler değildir. Bazen satışa yansıması 1,5-2 yıl sürer. Ar-Ge bölümümüz bir yandan pazarda mevcut ürün gamına yönelik ürün geliştirmeleri yaparak satışı desteklerken bir yandan da yenilikçi ürünlerle şirketimizin hedeflerimiz doğrultusunda gelecekteki rotasını belirleyecek çalışmalarını sürdürmektedir.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
23.07.2013