Türkiye'nin En Değerli Markalarından İnci Akü Sektörünün İhracat Lideri
İnci Akü sektörünün ihracat lideriTürkiye akü sektörünün öncü kuruluşlarından olan İnci Akü başarılarını belgelendirmeye devam ediyor. Uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance’ın Türkiye’de 7'nci kez düzenlediği ‘Türkiye'nin En Değerli Markaları' listesinden sektörünün ihracat lideri İnci Akü, ilk 100 arasında yerini aldı. İnci Akü, İstanbul Sanayi Odası’nın, 2012 yılı sonuçlarına göre 2013 yılında açıklanan
Sektöründe ilk Turquality Belgesini alan İnci Akü global markalaşma projesini hayata geçirdi :
Akü sektöründe 29 yılı geride bırakan İnci Akü, Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması ve Türk Malı imajının yerleştirilmesini hedefleyen markalaşma programı Turquality’deki denetimleri başarıyla geçti ve 2010 yılında Turquality programına girmeye hak kazandı. İnci Akü, bu belgeyi alan otomotiv yan sanayi sektörünün ikinci ve kendi sektörünün de ilk firması oldu. İnci Akü, güçlü Ar-Ge ekibi ve yenilikçi bakış açısıyla günümüz ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılıyor ve geleceğin teknolojisini takip ediyor.
Sektöründe İlk Ar-Ge Merkezi :
Misyonu doğrultusunda müşterilerine enerji depolamada uzun ömürlü hızlı çözümler sunabilmek için, sürekli gelişimi hedefleyen İnci Akü, 14 Eylül 2009 tarihinde Sanayi Bakanlığı’ndan Ar-Ge Merkezi belgesini alıp sektöründe ilk ve Türkiye genelinde de tescilli 54. Ar-Ge Merkezi’ne sahip oldu. Bugüne kadar toplam 48 patent, endüstriyel tasarım ve faydalı modeli olan İnci Akü, sektörün gelişmesi ve teknoloji liderliğini sürdürebilmek için Ar-Ge yatırımlarını sürekli arttırıyor. İnci Akü Ar-Ge Merkezi, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin, ileri teknolojiyi üretmeleriyle doğru orantılı olduğunun bilinciyle, teknolojik ürünleri üreten, bu teknolojiyi transfer eden, dünyadaki enerji depolama sorununa çözüm odaklı projeler geliştiren bir enerji depolama uzman üreticisi olmayı hedefliyor.
Kalite Belgeleri :
Sektöründe ihracat lideri olan ve ilk Ar-Ge merkezini kuran İnci Akü, starter ve endüstriyel ürün gruplarında hayata geçirdiği yüksek müşteri memnuniyeti uygulamaları ile ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetimi Sistemi belgesini almaya hak kazandı. Yapılan kapsamlı denetim sonucunda bu sertifikayı almaya hak kazanan İnci Akü, Türkiye akü sektöründe ISO 10002 belgesine sahip ilk ve tek firma oldu. Firma müşteri başvurularını ele alma süreçlerinde; cevap verilebilirlik, objektiflik, gizlilik, müşteri odaklı yaklaşım, hesap verilebilirlik ve sürekli iyileştirme başlıklarında yapılan denetimler sonucu bu belgeyi almaya hak kazandı.
İstif Makinaları ve Telekom sektöründe de İnci Akü konuşulacak :
2011 yılında yine Manisa organize sanayi bölgesinde kurulan, Türkiye’nin Breeam sertifikalı ilk üretim tesisinde endüstriyel akü üretimine başlayan İnci Akü, özellikle istif makinaları sektörüne yönelik faaliyetlerini geliştiriyor. İstif makinalarının ( forklift ,vs ) full elektrikli olanlarına traksiyoner diye tanımlanan akülerin yanı sıra sabit tesislerin ihtiyaçları için stasyoner aküler de üretiyor.
İnci Akü’den Sudan’a teknoloji know how ihracı :
İnci Akü, sektöründeki ihracat ve teknoloji liderliğini Sudan’a yeni bir modelleme ile know-how ihracatını güçlendiriyor. Akü sektörünün ihracat ve teknoloji lideri İnci Akü, Sudan’da faaliyet gösteren klima, LCD televizyon ve benzeri elektronik ürünlerin üretimini gerçekleştiren, ayrıca plastik ürünler de üreten ülkenin en büyük endüstriyel faaliyetlerinden birine sahip olan Saria Industrial Complex ile akü üretim tesisi kurulumu için bir lisans anlaşması imzaladı.
İnci Akü, üniversite-sanayi işbirliğini destekliyor :
Üniversite-sanayi işbirliğini destekleyen İnci Akü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Sanayi Tezleri Programı’na (SANTEZ) 2010 yılında dâhil oldu. Bu kapsamda özellikle SANTEZ projeleri ile üniversitelerin mevcut kurulu alt yapısını kullanmakla beraber, teoriyi pratiğe dönüştürmede üniversitelerin bilgi birikiminden de etkin olarak yararlanan İnci Akü, ilk SANTEZ projesini 2010 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi ile başlattı. İnci Akü şuan 4 farklı SANTEZ projesi ile çalışmalarına devam ediyor. 2 yeni projesi de onay aşamasında. 2003 yılından beri 17 projesi TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen İnci Akü, Avrupa Birliği projeleri içerisinde de yer almak için çalışmalarına devam ederken, TÜBİTAK bünyesindeki Ulusal Koordinasyon Ofisi ile koordineli olarak çalışıyor. Bununla beraber ulusal ve uluslararası arenada, farklı birçok platformda aktif olarak görev alıyor.
Haberin Kaynağı : TAYSAD
24.09.2013