Türkiye'nin İlk Kolay Yoğurdu
Sadece yüzde yüz keçi sütü ve ürünlerinin üretimini yapan Baltalı Gıda’dan sektöre bir ilk. Baltalı Gıda, yeni ürünü “Kolay Yoğurt” ile artık evlerde kolayca yoğurt yapımına olanak sunuyor.
Baltalı Gıda % 100 keçi sütü ürünlerinden üretilen geniş ürün yelpazesine, şimdi de Türkiye’nin ilk “Kolay Yoğurt”’ unu ekledi. Baltalı Gıda yeni ürünü Kolay Yoğurt ile yüzde yüz doğal, katkısız, ilave bir maya/ kültür eklemeden sağlıklı ortamda yoğurt yapılmasını sağlıyor.
Yoğurt kültürü içeren kolay yoğurt, 40-45 dereceye ısıtıldıktan sonra sıcak bir ortamda 6-7 saat bekletilerek hazır hale getiriliyor. Bu süre arzu ettiğiniz yoğurt kıvamına göre daha da uzatılabilir.
Kolay Yoğurt, basit bir yapım metodu ile yoğurt yapılabildiği gibi ayrıca süt olarak da içilebiliyor.
Baltalı Gıda Hakkında :
Baltalı Gıda, Türkiye’yi %100 keçi sütünden yeni lezzetlerle tanıştırmak için 2008 yılının Mayıs ayında İzmir- Seferihisar’da kurulmuş,2011 Şubat ayı itibariyle ürünleri raflarda yerini almıştır.
Şu an keçi sütünde Türkiye ortalamasının üzerinde süt verimi olan Baltalı çiftliği ve bağlı keçi çiftliklerinden elde edilen keçi sütleri ile günlük üretim kapasitesi 20 tona kadar çıkmaktadır.
Baltalı Gıda’nınürün gamında süt grubunda günlük pastörize 250 ml, 500 ml ve 1000ml ve 500ml light keçi sütü bulunmaktadır.
Peynir gruplarında ise keçi peyniri, light keçi peyniri, tulum peyniri, kaşar peyniri, dil, hellim, lor, krem peynir grubunda sürülebilir keçi peyniri, labneh, armola, krem keçi peyniri, ithal keçi peynir grubunda ise Fransızların buche de chevre peyniri Baltalı Büş adıyla üretilmektedir.
Haberin Kaynağı : Haber Atölyes
15.05.2013