‘Türkiye’nin En İyi Fırıncıları’nı Dünyaya Tanıtacak Dev Yarışma İçin Son Başvuru Tarihi 30 Eylül
Özmaya ‘Dünya Fırıncılar Şampiyonası’na katılacak Türk Milli Takımı’nı seçiyor.
Türkiye’de Özmaya şirketi ile faaliyet gösteren Dünya maya devi Lesaffre’nin, ulusal ve uluslararası seçmelerle fırıncılık sektörünün dünyadaki en prestijli ve önemli yarışması Fırıncılık Dünya Şampiyonası’nda (Bakery World Cup’ta) yarışacak ülke takımlarını belirlediği ‘Louis Lesaffre Cup’a başvuru süreci başladı. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek yarışma kapsamında Afrika-Akdeniz bölgesinde yer alan Türkiye için ilk aşamada İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’da yapılacak elemelerle ‘Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’ belirlenecek. Özmaya’nın ana sponsorluğunu üstlendiği, Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun resmi olarak desteklediği yarışmaya başvurular 30 Eylül 2014 tarihine kadar sürecek
Dünyanın en iyi fırıncılarının birbirleriyle kıyasıya rekabet ettiği ve bu yıl dördüncü kez düzenlenecek Louis Lesaffre Cup’ın Türkiye ayağında başvuru süreci başladı. Türkiye’de Özmaya şirketi ile faaliyet gösteren dünya maya devi Lesaffre’nin, ulusal ve uluslararası seçmelerle Avrupa, Amerika, Akdeniz-Afrika ve Asya-Pasifik bölgelerinin en iyi fırıncılarını belirleyerek fırıncılık sektörünün dünyadaki en prestijli ve önemli yarışması Bakery World Cup’a (Fırıncılık Dünya Şampiyonası’na) hazırladığı yarışma kapsamında Afrika-Akdeniz bölgesinde yer alan Türkiye için ilk aşamada İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’da yapılacak elemelerle ‘Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’ belirlenecek. Özmaya’nın ana sponsorluğunu üstlendiği, Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun resmi olarak desteklediği yarışma kapsamında Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’na girebilmek için 4 ilden yapılacak başvurular, 30 Eylül 2014 tarihine kadar kabul edilecek.
Genç fırıncılara ilk kez fırsat veriliyor!
‘Baget ve dünya ekmeği’, ‘Viennese hamurişleri ve özel ekmekler’ ve ‘Sanatsal parça’ olmak üzere 3 kategoriden oluşan yarışmada, takımı oluşturan her bir takım üyesi, bir kategori için yarışacak.
Özmaya tarafından organize edilen Louis Lesaffre Cup Türkiye Ulusal Seçmeleri’ne; 22 ile 55 yaşları arasında, TC vatandaşı olan ya da halihazırda en az 5 yıldır aralıksız olarak Türkiye’de ikamet etmekte olan, fırıncılık ve unlu mamüller sektörü profesyonelleri katılabilecek. Dördüncüsü düzenlenen Louis Lesaffre Cup’ın bu yılki en önemli yeniliklerinden biri ise ‘Genç Fırıncı’ kategorisi… Gençleri fırıncılık mesleği konusunda teşvik etmek ve gelişimlerini desteklemek amacı ile ortaya çıkan kategoriye, 18-21 yaş aralığındaki aktif olarak çalışan ya da eğitim gören tüm genç fırıncılar katılabilecek.
Adayların Louis Lesaffre Cup Türkiye Ulusal Seçmeleri’ne katılabilmeleri için 30 Eylül 2014 tarihine kadar www.ozmaya.com.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Başvurular, öncelikle bir ön değerlendirmeye alınarak; İstanbul, Adana, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek bölgesel elemelere davet edilecek yarışmacıları belirleyecek. Ekim ve Kasım aylarında bu 4 ilde gerçekleştirilecek bölgesel seçim sürecinin ardından ise Aralık ayında İstanbul’da yer alan ‘Baking Center’da gerçekleştirilecek son eleme ile farklı kategorilerde yarışacak 4 yarışmacı ve 1 takım koçundan oluşan ‘Türkiye Milli Fırıncılar Takımı’, Özmaya ve Fırıncılar Federasyonu üyelerinin de yer aldığı uzman bir jüri tarafından seçilecek.
2014 yılında ulusal takım seçme süreci gerçekleştirilen Louis Lesaffre Cup’ın, 2015 yılında ise Avrupa, Amerika, Akdeniz-Afrika ve Asya-Pasifik olmak üzere dünya üzerindeki 4 bölgede Uluslararası Seçmeleri gerçekleştirilecek. Her bir bölgedeki ülke takımları Fırıncılık Dünya Kupası’na katılabilmek için birbirleri ile yarışacak. 2015 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında organizasyon kapsamında ciddi bir eğitim sürecine girecek olan Milli Fırıncılar Takımı, Mart ayında ise İstanbul’da düzenlenecek olan ve Afrika-Akdeniz uluslararası seçmelerinin yapılacağı finalde Türkiye’yi temsil edecek. Türkiye bu finali kazanırsa, Afrika-Akdeniz bölgesi şampiyonu olarak 2016 yılında Avrupa, Amerika ve Asya-Pasifik bölgesi finalistleriyle birlikte Fransa’da Europain Fuarı'nda yapılacak Dünya Fırıncılar Şampiyonası’nda (Bakery World Cup’ta) yarışacak 12 takımdan biri olmaya hak kazanacak.
Türk fırıncılar 2008’de dünya sıralamasına girmişti
Özmaya sponsorluğunda yarışan Türkiye Fırıncılar Milli Takımı; 2008 yılındaki yarışmada, bölge 1’incisi, dünya 11’incisi olmuştu. 2011 yılında yarışan Milli Fırıncılar ise Fas’ta gerçekleştirilen uluslararası seçmelerde ülkemizi başarı ile temsil etti. Louis Lesaffre Cup, dünya fırıncılarını biraraya getirerek ortak mükemmellik, ustalık ve becerilerin su yüzüne çıkmasına imkan verirken, Türkiye’de eğitim düzeyi yeterli seviyede olmayan fırıncılık sektörüne prestij ve nitelikli eğitim imkanı sağlıyor.
RAKAMLARLA LESAFFRE
Dünyada her 3 ekmekten biri Lesaffre mayası ile üretiliyor
• 160 yılı aşkın bilgi birikimine sahip Lesaffre, maya ve maya ekstraktları pazarında bugün dünya liderliğini elinde tutan global bir referans. 5 kıtada 180’den fazla ülkede ürünleri satılan Lesaffre, 45 üretim tesisi, 35 satış ofisi ve 70’ten fazla ticari iştirak ile faaliyet gösteriyor.
• Dünyada ekmekçilik yanısıra aroma verici ürünler ile sağlık ve beslenme alanlarında da faaliyet gösteren Lesaffre, 1992 yılından bu yana Türkiye şirketi Özmaya Sanayi A.Ş. ile Türkiye fırıncılık sektöründe faaliyet göstermektedir. Özmaya, profesyonel kullanıcılara yönelik ürettiği mayalar, ekmek ve hamur geliştiriciler, mayalı hazır karışımlar ve çeşit ekmek miksleri yanında Yuva markasıyla da perakende ürünler sunmaktadır.
• Dünyadaki her üç ekmekten bir tanesi Lesaffre mayası ile üretilmektedir.
• Araştırma ve geliştirme alanındaki çalışmalarıyla 2006 yılından bu yana yaklaşık 30 patent alan Lesaffre, dünyada 30 Baking Center, 3 Culinary Center, 7.700’den fazla çalışanı istihdam ederken; 60 üniversite ve araştırma merkezi ile birlikte çalışan 180 araştırmacıya sahip.
• Lesaffre’nin İstanbul’da konumlanmış olan Baking Center’ı ise Türkiye ile birlikte Orta Doğu ve Orta Asya’yı içinde barındıran 17 ülkede fırıncılara teknik destek hizmeti vermektedir.
• Özmaya’nın Türk fırıncılık sektöründeki önemli gücü arkasındaki Lesaffre tecrübesine ve global ağına dayanmaktadır.
Haberin Kaynağı : Team İletişim ve Danışmanlık
05.09.2014