Türkiye’nin Teknoloji ve İhracat Üssü: Schneider Electric Manisa Fabrikası
Yüzde 70’i Yerel Üretilen 14 Farklı Ürün, Manisa’dan Dünyaya ihraç Ediliyor
Schneider Electric’in 2010 yılında yaklaşık 12 milyon Euro yatırımla hayata geçirdiği Manisa Fabrikası bugün %70’ini yerel olarak ürettiği 14 farklı ürünle Türkiye’nin dünyaya açılan teknoloji üretim merkezi konumunda bulunuyor.
Aynı zamanda bir Ar-Ge Merkezi olma özelliğini de taşıyan Schneider Electric Manisa Fabrikası’nda bugüne kadar Türk mühendisleri tarafından geliştirilen 200 bini aşkın yük ayırıcısı dünyanın birçok ülkesine ihraç edildi.
Schneider Electric, Türkiye’de teknoloji ve ihracat üssü olarak konumlandırdığı Manisa Fabrikası bugün aynı çatı altında 14 farklı ürün üretiyor. Yüzde 70’i yerel olarak üretilen ürünlerle, Schneider Electric Türkiye üzerinden yurt dışındaki diğer fabrikalar için de yan sanayinin üretim gerçekleştiriliyor. Türkiye’ye teknoloji transferi yapan ve burada yeni teknoloji geliştirerek ülke ekonomisine ve istihdama katkıda bulunan Schneider Electric Manisa Fabrikası, 73 bin metrekare arazi üzerinde kurulu bulunan entegre tesisiyle sadece Türkiye’nin değil dünyanın geleceğine yapılan bir yatırımı ifade ediyor.
Schneider Electric, 2010 yılında yaklaşık 12 milyon Euro yatırımla hayata geçirdiği bu dev tesisle, sadece dünya pazarındaki konumunu güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda 650 kişi istihdam ediyor. Böylece aileleriyle birlikte yaklaşık 3 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor. Geniş satış ağı sayesinde, birçok Avrupa ülkesinden Kuzey Afrika ve Güney Amerika’ya kadar tüm kıtalarda ve dünyadaki ülkelerin %95’inde burada üretilen ürünler kullanılıyor.
Türk mühendisleri Manisa’da geliştiriyor, dünyaya ihraç ediyor
Aynı zamanda önemli bir Ar-Ge merkezi olma özelliği de taşıyan tesis, bugün tamamıyla Türk mühendislerinin eseri olan SM6/36 ürünü ve bu ürüne ait yük ayırıcıları dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyor. Bugüne kadar Manisa’da tamamı Türk mühendisler tarafından üretilen 50 binin üzerinde SM6/36 ve 200 binden fazla Yük Ayırıcısı satışı gerçekleştirildi. Global bir üretim ve ihracat üssü olan Manisa Fabrikası, ürün transferinden yeni ürün lansmanına kadar ve birçok diğer alanda hızlı ve profesyonel yaklaşımı sayesinde dünya çapında ön plana çıkmış bulunuyor. Schneider Electric Global’de özel bir yere sahip bulunan tesis ayrıca kaydettiği ihracat performansıyla, Ege ihracatçı Birlikleri tarafından, ‘Elektrik Elektronik’ kategorisinde ‘ihracatın Yıldızı’ ödülünün de sahibi bulunuyor.
‘Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Global fiirketi’ listesinde 10. sırada yer alan Schneider Electric, BREEAM Yeşil Bina Sertifikasına sahip Manisa Fabrikasında enerji tüketimini en aza indirerek benzerlerine oranla yüzde 30 enerji tasarrufu da sağlıyor.
Manisa’da Orta Gerilim Ürün ve ekipmanları ve Alçak Gerilim panoları ürettiklerini ekleyen Manisa Fabrika Direktörü Kemal Saygan şöyle konuştu:
“Manisa Fabrikamız, aynı çatı altında 14 farklı ürün ve kendi içindeki tipleri üreten Schneider Electric bünyesinde dünyadaki tek fabrika… Orta Gerilim kesicimiz LF SF6 Kutbu ise 2007 yılına kadar Fransa’da imal ediliyorken, artık sadece Türkiye’de üretiliyor. Diğer bir OG hücresi PREMSET ürünümüz de tamamen ihracat ağırlıklı bir ürün olup, sadece Türkiye’de üretiliyor. Fabrikamızda enerji kaybını önlemek için enerji analizörleriyle aydınlatma, basınçlı hava, ısıtma soğutma sistemleri üretim alanlarında harcanan enerji ve güç kalitesi sürekli izlenip kaydediliyor. Hava kalitesini destekleyen karbondioksit sensörleri sayesinde hava kalitesinde düşüş hissedildiğinde taze hava sistemi devreye giriyor. Güvenlik binamızda şebekeye entegre bir güneş enerjisi sistemi bulunuyor. Fabrikamızdaki yağmur suyu toplama sistemiyle de yeşil alan sulamasını gerçekleştiriyoruz.”
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
12.08.2015