UNO’nun Lezzeti Uluslararası Arenada Tasdiklendi
UNO Premium Çok Tahıllı, Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (iTQi) tarafından düzenlenen, “Yiyeceklerin Michelin Rehberi” olarak da anılan kalite ve lezzet değerlendirmesinde “Üstün Lezzet Ödülü” nün sahibi oldu.
Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nün (International Taste & Quality Institude - iTQi) 1961 yılından bu yana düzenlediği “Uluslararası Lezzet ve Kalite Ödülü Yarışması”, 120 şef ve 12 içecek uzmanından oluşan jüri tarafından yapılan titiz lezzet analizleri ardından sonuçlandı.
Türkiye’de ambalajlı ekmek sektönünün kurucusu ve lideri UNO, dünyaca ünlü gurmeler tarafından yapılan ve tarafsız bir geri bildirim sağlaması için “kör tadım testi” yöntemiyle gerçekleştirilen değerlendirmelerde, Premium Çok Tahıllı ekmeğinin lezzeti, yumuşaklığı, kokusu ve hamurunun yapısı ile Üstün Lezzet Ödülü’nün sahibi oldu.
Ödülünü Brüksel’de düzenlenen törenle alan UNO’nun, tüketicileri tarafından çok sevilen lezzeti, konunun uzmanları tarafından da tescillenmiş olurken, UNO, iTQi’ın “Üstün Lezzet Ödülü” logosunu ve yıldızlarını 3 yıl boyunca ambalajlarında kullanma hakkı kazandı.
iTQi Hakkında:
iTQi jürisi 15 farklı ülkenin temsilcilerinden oluşan, aralarında The Maîtres Cuisiniers ve The Académie Culinaire, the Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, The Federazione Italiana Cuochi, The Jeunes Restaurateurs d’Europe, The Associaciones des Cocineros de España, The World Master Chefs Society, The Verband der Köche Deutschlands ve içecekler için the Association de la Sommellerie Internationale (ASI) gibi Avrupa’nın en prestijli aşçılık ve içecek derneklerinin üyelerini kapsamaktadır. iTQi derecelendirmesinde ürünler kendi özelliklerine göre değerlendirilir. Sadece 70% ve üzerinde puan alan ürünler bir, iki ve üç altın yıldız olmak üzere « Superior Taste Award » ile ödüllendirilmektedir.
Haberin Kaynağı : Yıldız Holding
12.06.2014