Vaıllant,Burdur Gölü'ndeki Kurumaya Dikkat Çekmek için Çeşitli Etkinlikler Düzenliyor
Isı mühendisliğinin dev markası Vaillant, Burdur Gölü’ndeki kurumaya dikkat çekmek ve Doğa Derneği’nin bu bölgede yürüttüğü çalışmalara destek vermek amacıyla bölgede özel “kuş gözlemi” etkinliği düzenledi.
Doğa Derneği uzmanlarının rehberliğinde yürütülen bu etkinlikte, gölü ve civarındaki sazlıkları yaşam alanı olarak seçen nadir kuş türleri ve sürüngenler hakkında bilgi alındı, farklı kuş türleri yakından gözlemlendi.
Türkiye’nin üçüncü en büyük tuzlu gölü olan Burdur Gölü yanlış tarım ve sulama politikaları yüzünden kuruma tehdidi altında.
Binlerce yıldır çevresinde kurulan uygarlıklara kucak açmış, tarımın, doğanın, hayatın can damarı Burdur Gölü, son 35 yılda sahip olduğu suyun yaklaşık üçte birini kaybetti. Göldeki alçalma 12 metreden daha fazla, göl alanındaki daralma ise 7 bin futbol sahasına eşdeğer.
Göl, tarım ve hayvancılık faaliyetlerini ve dolayısıyla ekonomik canlılığı mümkün kılarken pek çok canlıya da ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin önemli doğa alanlarından biri olan Burdur Gölü, RamsarUluslarasıSulak Alanlar sözleşmesi kapsamında Türkiye’de korunan 14 alandan biri. Göl çevresinde 194 farklı kuş türü ve 10 sürüngen türü yaşamını sürdürüyor. Ayrıca bir balık türü olan Burdur dişli sazancığı dünyada sadece bu gölde yaşıyor. Göl, nesli küresel ölçekte tehdit altında olan dünyaca ünlü kuş türü dikkuyrukların da kışlama noktası.
Uzmanlar, göl suyundaki çekilmenin bu hızla devam etmesi durumunda, bölgede tarımın devam edemeyeceğini, yine en büyük geçim kaynağı olan hayvancılığın da bundan etkileneceğini belirtiyor.
Vaillant, 2012 yılından bu yana Doğa Derneği’nin Burdur Gölü’nü Kurtarma Projesi kapsamında yürüttüğü faaliyetlere destek veriyor. Konuyla ilgili olarak Vaillant Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın şunları ifade etti. “Türkiye’de 20. yılını geride bırakan Vaillant için bu proje, doğayı korumaya yönelik sürdürülebilirlik yaklaşımının bir parçasıdır. Markaların liderliğini belirleyen unsurlar sadece sunduğu ürün ve hizmetlerle yarattığı ekonomik değer değil, toplumsal konulardaki katma değeri de içerir. Biz de geçen yıldan bu yana Doğa Derneği tarafından yürütülen Burdur Gölü’nü kurtarma projesini destekliyoruz. Bu türden özel ve özgün aktivitelerle de bu alanda yapılan çalışmalara kamuoyunun dikkatini çekmek ve ayrıca göl alanının tüm canlılar için hayati öneme sahip olduğunu bir kez daha vurgulamak amacıyla burada bulunuyoruz” dedi.
Haberin Kaynağı : Tanıtımevi İletişim Danışmanlığı
26.06.2013