Vestel Ceo’su Turan Erdoğan, Asya Pazarındaki Fırsatları Tokyo’da Anlattı
Dünyanın önde gelen şirketlerinden üst düzey yöneticilerin katılımıyla Tokyo’da gerçekleştirilen 17. Nikkei Global Management Forum’a (Küresel Yönetim Forumu) Türkiye’den katılan tek isim olan Vestel şirketler Grubu icra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Büyüyen Asya’da Pazar Fırsatlarını Bulma” başlıklı oturumda konuştu. Türkiye’nin Asya ve Avrupa arasındaki coğrafik avantajıyla öne çıktığını belirten Erdoğan, &ldqu
Nikkei Asian Review Genel Yayın Yönetmeni Akio Fujii’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Büyüyen Asya’da Pazar Fırsatlarını Bulma” başlıklı oturuma katılan Vestel şirketler Grubu icra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, önde gelen küresel Japon markalarının tedarikçisi olduklarını belirterek “Vestel, Samsung ve LG’den sonra Avrupa’daki en büyük televizyon pazar payına sahip. Yüzde 20’lik pazar payımızla Philips, Sony, Panasonic, Toshiba ve Sharp gibi global markaların önündeyiz” dedi. Konuşmasında Internet of Things (Nesnelerin interneti) konusuna da değinen Turan Erdoğan, “Vestel olarak ev ve ofisler için akıllı cihazlar üretiyoruz. Tüm bu cihazlarımız birbiriyle konuşabiliyor. Müşterilerimize, Avrupa’nın en büyük endüstri komplekslerinden biri olan Vestel City’de ürettiğimiz akıllı telefonumuz Venus ile tüm bu cihazları yönetebilme imkanı veriyoruz” diye konuştu.
Yükselen pazar Asya’da hedef 34 ülke, 4 milyar insan
Yükselen Asya’daki pazar imkanlarından da bahseden Turan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Asya pazarı denilince akla 42 ülkedeki 4.2 milyar insan geliyor. Bu, dünya nüfusunun yarısından fazlası demek. Vestel olarak bu bölgedeki hedefimiz 34 ülkedeki 4 milyar insan. Vestel pazar fırsatlarını araştırırken hedefinde bulunan ülkeleri bazı şartlara göre belirliyor. Minimum yüzde 5 ekonomik büyümeye ve minimum 35 milyon nüfusa sahip, kişi başına düşen yıllık milli geliri en az 5.600 dolar olan ülkeleri hedefliyoruz. Asya’daki tahmini pazar boyutu; 570 milyon akıllı telefon, 95 milyon televizyon, 77 milyon pişirme aletleri, 72 milyon buzdolabı, 41 milyon çamaşır makinesi, 4 milyon bulaşık makinesi”.
Vestel savunma sanayinde de aktif
Vestel Savunma’nın ürettiği insansız hava aracının teknik detaylarını da katılımcılarla paylaşan Erdoğan, diğer savunma araçlarıyla ilgili geliştirilen teknolojileri de anlattı. Erdoğan, stratejik vizyon alanlarını; mobil cihazlar, giyilebilir teknolojiler, elektrikli otomobil, akıllı ev ve bulut hizmetleri olarak sıraladı.
Japonya’ya ürün satacağız
Japonya’da büyük ilgi gördüklerini belirten Turan Erdoğan, “Bir Türk firmasının tüm dünyada nasıl başarılı olduğunu anlattık. Ürettiğimiz LED ve 4K televizyonlar ile beyaz eşyaların gelişmiş ülkelere satıldığını anlattık. Bazı katılımcıların şaşırdıklarını gördük. Dünyadan 500’den fazla üst düzey katılımcının yer aldığı forumda Türkiye’ye ve Vestel’e olan ilgiyi pozitif yönde artırdık. Özellikle Japonya’dan büyük ilgi gördük. Bu Japonya’ya da ürün satabileceğimizi gösteriyor” dedi. Katıldıkları uluslararası toplantılarda Japon iş dünyasının Avrupalı katılımcılardan önce ilk olarak kendileriyle yemeğe çıkmak istediklerini belirten Erdoğan, “Kültürlerimiz ve geleneklerimiz birbirine çok benziyor. Bu olumlu etkiyi kullanmamız gerekiyor. Bugüne kadar Japonya’nın en büyük teknoloji markalarıyla Avrupa pazarı için işbirlikleri yaptık. Bu önemli firmaların bize bu güveni göstermeleri çok önemli. Bundan sonra da ilişkilerimizi ve işbirliklerimizi artırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
11.12.2015