Yorglass, Üretiminin Yüzde 50’sini İhraç Ediyor
Yorglass Beyaz Eşya Satış ve Pazarlama Müdürü Cem İskender, sorularımızı yanıtladı.
Yorglass, Üretiminin Yüzde 50’sini İhraç Ediyor
Bolu, Eskişehir, Çerkezköy, İzmir ve iki de Manisa’da olmak üzere toplam altı fabrikada üretim yapan Yorglass, üretim ve ticari çalışmalarını Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya iş üniteleri altında gerçekleştiriyor. Yorglass Beyaz Eşya Satış ve Pazarlama Müdürü Cem İskender, sorularımızı yanıtladı.
SUBCONTURKEY: Sizi tanıyabilir miyiz?
Cem İskender: 1982 yılında İstanbul’da doğdum. 2005’te Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdim, 2020’de Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Programı’nı tamamladım. İş hayatıma bir arkadaşımın fabrikasında başladım, üretim aşamasında görev aldım. Akabinde savunma sanayinde üç yıl çalıştım. 2009’da Yorglass Ailesi’ne katıldım. Geçen 12 senede şirket içinde farklı iş kollarında, satış ve pazarlamanın çeşitli alanlarında görev aldım. Bu süreç, camın farklı endüstriyel kullanımları ve cam bilgisi ile ilgili deneyim kazanmamı sağladı. 2015’ten beri Beyaz Eşya iş kolumuzun Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevini sürdürüyorum. Evli ve iki çocuk babasıyım.
SUBCONTURKEY: Yorglass’ın kurumsal kimliği hakkında bilgi verir misiniz?
Cem İskender: Endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarında dünyanın lider markalarından Yorglass’ın temelleri 1974 yılında CEO’muz Semavi Yorgancılar tarafından atıldı. 1988’de Ege Bölgesi’ndeki ilk çift cam tesisini kurduk. 1989’da Bolu’da beyaz eşya camı alanındaki üretim tesisimizi faaliyete geçirdik. Müşterilerimizin ‘geri dönün’ çağrısıyla 2003’te beyaz eşya camları üretimine sektörümüzdeki ihtiyaçları karşılamak için dönüş yaptık. 2012’de Bolu Beyaz Eşya, 2015’te Eskişehir Beyaz Eşya, 2020’nin sonunda da Çerkezköy Beyaz Eşya fabrikamızı faaliyete geçirdik.
2019’a kadar Cam Merkezi A.Ş. adı altında Yorsan, Yorim ve Yorglas markalarıyla hizmet veren şirketimiz, 45’inci yılında kurumsal kimliğini yeniledi ve tüm faaliyetlerini Yorglass çatısı altında gerçekleştirmeye başladı.
Her zaman müşteri odaklı, çalışanlarımız öncelikli ve sürdürülebilirlik perfpektifiyle çalışıyor ve bu dinamik vizyonumuzdan ödün vermeden global bir şirket olmanın verdiği güçle hareket ediyoruz. Teknolojik yenilikler ve etkileşimler önceliğimiz. Bugün altı kıtada sayısı 60’a yakın ülkeye ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Bu başarının ardında yarım asra ulaşan şirketimizin sarsılmaz temelli kültürü bulunuyor. Bizim iş yapış yöntemlerimiz müşteri esaslıdır, ilişkilerimiz güçlüdür. Geniş ürün yelpazemizle taleplere hızla karşılık veren, sektörümüzde örnek alınan öncü bir şirketiz.
Sektörümüzde şu an itibarıyla yüzde 50’ye varan pazar payımız bulunuyor. 2021’de özellikle beyaz eşya camlarını kapsayan ürünler üzerinde duruyor, bu alanda yatırımlar yapıyoruz. Ayrıca aşındırma dekor ve mat üretimi yapan şirketler söz konusu olduğunda Karbon Ayak İzi belgesini alan ilk ve hala tek şirket olarak çevre duyarlılığında farkımızı ortaya koyuyoruz.
SUBCONTURKEY: Üretim lokasyonlarınız ve bu fabrikalarda üretilen ürünler ve üretim kapasiteleri hakkında bilgi verir misiniz?
Cem İskender: Yorglass olarak Bolu, Çerkezköy, Eskişehir, İzmir ve iki de Manisa’da olmak üzere toplam altı fabrikada üretim yapıyoruz. Üretim ve ticari çalışmalarımızı Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya iş üniteleri altında gerçekleştiriyoruz.
Yorglass Ticaret kolumuz, düz cam, renkli reflekte, kaplamalı, ayna, lamine, buzlu camın da yer aldığı geniş ürün portföyüne sahip. Ülkemizin ilk dekoratif cam üretim tesisi Yorglass Satina 1989’da kuruldu. Yorglass Satina ile müşterilerimize yaşam alanlarına özgü tasarımlar sunuyoruz. Manisa’daki Yorglass Ticari Soğutucu kolumuzda yüksek performanslı teknolojik camlar ve sistemler üretiliyor. 2003-2012 yıllarında ara verdiğimiz ve şu an çalışmalarına başarıyla devam eden Yorglass Beyaz Eşya’da fırın pano camları, bek tablası, ön kapak camları, fırın iç camları ve buzdolabı raf camı üretimi yapılıyor. Beyaz eşya camları alanındaki fabrikalarımız Bolu, Çerkezköy ve Eskişehir’de yer alıyor.
SUBCONTURKEY: Yorglass toplam üretiminin ne kadarını ihraç etmekte? Özellikle hangi ülkelere ihracatınız var?
Cem İskender: Üretimimizin yüzde 50’sini ihraç ediyoruz. Geçen yıl Çerkezköy fabrikamızın faaliyete geçmesiyle ihracatımızı artırmayı amaçlıyoruz. Avrupa’daki pazar payımız yüzde 25’e ulaşırken, 2021’in ilk beş ayına baktığımızda ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler arasında İtalya, Polonya, Almanya, İspanya ve Kanada öne çıkıyor.
SUBCONTURKEY: Çerkezköy’e geçen yıl yaptığınız yatırım hakkında bilgi verir misiniz? Önümüzdeki dönem için de benzer yatırımlarınız olacak mı?
Cem İskender: 75 milyon lira yatırımla devreye aldığımız Çerkezköy’deki fabrikamız beyaz eşya camları alanında üretim yapıyor. Şu an itibarıyla yatırımlarımızı fabrikalarımızdaki teknolojik dönüşümlerin üzerine yöneltmiş bulunuyoruz. Üretim tesislerimiz yenileniyor. Yakın dönemde yeni inovatif ürünlerimizi de müşterilerimizle buluşturacağız. Bunun için gerekli araştırmalarımızı ve geliştirmelerimizi başarıyla yaptık. Adımlarımızı sağlam atıyoruz.
SUBCONTURKEY: Dijitalleşme ve Endüstri 4.0 konularındaki yatırımlarınızdan bahseder misiniz?
Cem İskender: Dünya hızla dönüşüyor, dijitalleşiyor. Biz de dijitalleşme çalışmalarımızda hız kesmeyeceğiz. Artık beklentiler farklılaşıyor. Ofisler ve evlerde kişiselleştirilmiş ürünler ön plana çıkıyor. Bu kapsamda Yorglass olarak stiller, desenler, ölçüler ve modelleri teknolojinin tüm ayrıntıları ve atılımlarının dokunuşlarıyla ortaya koyuyoruz. Dünya pazarında yenilikçi ürünleri takip ediyor, Ar-Ge yatırımlarımız neticesinde daha iyisini sunmayı hedefliyoruz. Aldığımız geri dönüşler de bizi fazlasıyla mutlu ediyor.
Dünyada Endüstri 4.0 ile dijital bir devrim yaşanıyor. Eğer beklentilere uygun ürünler ortaya koyamazsanız, bu sizi aşağı çeker. İşte bu nedenle biz Yorglass olarak hep yukarıya doğru hareket ediyoruz. Artı değerler, yenilikçi bir çalışma prensibiyle kendini gösterir. Son teknoloji üretim tesislerimizle camı şekillendiriyoruz; kısaca müşterilerimizin ‘yeni’ beklentilerine uygun nokta atışları yaptığımızı söylemek mümkün.
En büyük amacımız, müşteri beklentilerini en üst düzeyde karşılamak ve sektörümüzün her kolunda öncü konumda olmak. Bu misyonumuz doğrultusunda geleceği şekillendiren teknolojileri destekleyip iş süreçlerimize dahil etmeye devam edeceğiz. Geçen yıl global cam sektörünün öncüleri Glasstec Virtual Fuarı’nda buluştu. Fuarda büyük ilgi gören VR Showroom, sektörümüzde ilk kez Yorglass tarafından kullanıldı. VR Showroom gibi teknolojiler, sunulan hizmeti kişiselleştirilmiş bir deneyim haline getirebildiği gibi sizin teknolojiye verdiğiniz önemi, gücü fazlasıyla kanıtlıyor.
Yakın dönemde Bolu’daki Ar-Ge merkezi kurma çalışmalarımızı tamamlayacağız. Manisa’da yer alan akıllı fabrikamızda yenilikçi üretim hattımızdan dolayı müşterilerimiz için özel boyutta cam üretebiliyoruz. Yine burada faaliyet gösteren Yorglass Satina iş kolumuzda var olan aşındırma teknolojisini kullanarak beyaz eşya sektöründe dünyada ilk kez yeni bir ürün sunduk. İki sene önce bir dünya markası olan Electrolux tarafından ödüllendirilen bu ürünümüz müşterilerimizden büyük talep görüyor. Bu da teknolojik gelişim açısından ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kez daha kanıtlıyor.
SUBCONTURKEY: 2020 yılı pandemi koşullarında Yorglass için nasıl geçti? 2021 yılı hedefleriniz nelerdir?
Cem İskender: 2020 bizim açımızdan çok iyi geçti. Pazar payımızı artırırken çalışan sayımızı da iki katına çıkararak 1325 kişilik bir aile olduk. Ürün çeşitliliğimizi artırdık ve yeni ürünlerimizi sektörümüze tanıttık. Müşterilerimizden gelen talepleri çok iyi değerlendiriyoruz.