Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Komili’nin Ayvalık’taki İftar Yemeğinde Buluştu
Zeytinyağı sektörünün köklü markası Komili’nin Ayvalık Kıvrak Otel’de düzenlediği iftar yemeğinde, zeytin ve zeytinyağı sektörlerinin önde gelen isimleri bir araya geldi.
Ana Gıda Genel Müdürü Ümit Ersoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğine, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Çanakkale ve Balıkesir Ticaret Borsası yöneticileri, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı ve yönetim kurulu üyeleri, UZZK yönetim kurulu üyeleri ve köy muhtarları katılım gösterdi.
Ayvalık, Körfez, Çannakkale ve Manisa bölgesindeki üreticiler, zeytinyağı fabrika işletme sahipleri ve sektörün makine üreticileriyle iftar yemeğinde buluşan Ana Gıda Genel Müdürü Ümit Ersoy “Zeytinyağına emek veren ve Türkiye’de zeytinyağı kültürünün gelişimine katkıda bulunan sizlerle ramazan ayında birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Faaliyette bulunduğumuz bölgelerde sektörü buluşturarak birliktelik sağlamak, zeytin emekçileri ve yerel yönetimlerle her geçen yıl daha yakın ilişkiler içinde olmak için çalışıyoruz. Mübarek Ramazanınızı kutlar, ülkemiz, insanlarımız ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu.
Komili Hakkında:
Türkiye’nin en eski markalarından Komili, 1878’de Midilli’nin Yera Körfezi’nde başlayan yolculuğuna 1923’ten bu yana Anadolu topraklarında devam ediyor. Ana Gıda Ailesi’ne 2008 Kasım ayında katılan Komili, zeytinyağı sektöründeki liderliğini sürdürüyor. Zeytinyağını Ayvalık ve Körfez Bölgesi’nin en iyi zeytinlerinden elde eden Komili, uzun yıllara dayanan deneyimi, bilgi birikimi ve uzmanlığının yanı sıra üretim teknolojisi ve hassas kalite kriterleri ile ürettiği zeytinyağını tüketicileriyle buluşturuyor. Komili ayrıca zeytinyağının bilinirliğinin artırılması, üreticinin bilinçlendirilmesi, verimliliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve tüketimin yükseltilmesi için de çalışmalar yapıyor.
Ana Gıda Hakkında:
Anadolu Grubu bünyesinde yer alan Ana Gıda, çevre duyarlılığı ve yüksek kalite bilinci ile zeytinyağı, mısır yağı, ayçiçeği yağı ve diğer bitkisel yağlar üretiyor. Türkiye’nin en köklü markaları olan Sezai Ömer Madra (1914) ve Kırlangıç’ın (1953) yanına, 2008 yılı Kasım ayında Komili’yi (1878) de ekleyen Ana Gıda, zeytinyağı pazarında markalı satışın tartışmasız lideri. Ana Gıda, çeşitli marka ve ambalajlarda yurtdışına zeytinyağı ihracatı yapan Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri. İhracat yaptığı ülkeler arasında; Uzak ve Ortadoğu ülkeleri, Arap ülkeleri ve Avrupa Birliği ülkeleri bulunuyor. Ana Gıda, 2013 yılında gerçekleştirdiği ihracat ile zeytin ve zeytinyağı sektöründe ikinci sırada yer aldı.
Haberin Kaynağı : Ünite İletişim
11.07.2014